Antonio Tejado ha sortit de la presó, després que el jutge decretés el seu alliberament sense fiança pel cas de l'assalt a la casa de la seva tieta, María del Monte, el mes d'agost de 2023. Se l'assenyala com a autor intel·lectual d'un robatori perpetrat per una banda amb la qui el televisiu mantenia relació. L'instructor del cas, que va decretar la seva reclusió des del passat 12 de febrer a la presó Sevilla-1, ha optat per una decisió que sembla sorprenent. El deixa tornar a casa a l'espera de judici, imposant-li mesures cautelars força habituals, i una ordre d'allunyament de la seva familiar. També han estat alliberats 5 dels encausats, inclòs el suposat líder, un boxador a qui diuen 'El Ruso'.

Dèiem que semblava sorprenent, però és ben cert que des de fa una setmana s'intuïa un canvi en la direcció per part del tribunal, també de la Fiscalia. L'acusació de l'Estat s'havia oposat reiteradament a les sol·licituds de posada en llibertat. El més a prop que va estar d'aconseguir-ho, la petició d'una fiança de 100.000 €, avalada pel jutge. Mai han pogut reunir aquesta quantitat, ningú en va col·laborar. La primera, la víctima María, que ha partit peres amb el que era el seu nebot de l'ànima. També amb la seva mare i cunyada. La relació familiar ha saltat pels aires, consideren que l'artista s'acarnissa amb l'Antonio. L'acusat, que finalment ha pogut posar fi a més de 90 dies a l'ombra, va arribar a formular comentaris poc conciliadors sobre la seva tieta en seu judicial. No en vol saber res d'ella. Tampoc ho podrà fer, però, per l'acció de la justícia, imposant-li una barrera invisible de 500 metres de distància.

María del Monte
María del Monte / Telecinco
Madre Antonio Tejado y hermano Chema GTRES
La mare i el germà d'Antonio Tejado / GTRES

Aquest migdia una munió de càmeres i informadors esperaven la sortida d'Antonio Tejado del centre, on s'ha dedicat a confraternitzar amb els reclusos, a fer molt d'exercici i a involucrar-se en les activitats quotidianes. Ha sortit més prim, musculat, amb els cabells llargs tapant les clapes cada cop més ingents, molt seriós i amb un punt desafiant. I sobretot, en silenci. Ni una paraula durant el paseíllo fins al cotxe que l'havia de retornar al seu pis, aquell que va ser escorcollat per la policia de matinada. Només se sentien alguns crits d'ànim de gent que, pel que sigui, es trobava en aquell indret. L'estampa no era, en cap cas, la d'algú feliç per recuperar la llibertat, ni que sigui durant un temps. No, Tejado és transparent. I la processó interior és dramàtica.

EuropaPress 5973624 antonio tejado sale prision junto abogado fernando velo 20 mayo 2024
Antonio Tejado surt de la presó /  Europa Press

L'absència de paraules de Tejado davant els micròfons i càmeres es compensa amb l'únic missatge real que ha transmès en aquell aparcament penitenciari: "If y'all weren't here i'd be crying". Una frase que, traduïda, és inquietant: "Si no estiguéssiu aquí, estaria plorant". Una frase atribuïda al raper i cantant Post Malone, i que aplicada al seu cas, indica la destrucció interior que està experimentant. El peatge de l'aventura més sinistra de la seva vida. Ara queda el més difícil: el judici. La veritat. I la sentència. Poca broma.

Tejado cárcel Eruopa Press
La samarreta d'Antonio Tejado en sortir de la presó / Eruopa Press

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!