La ultradreta de Vox té la clau de la governabilitat a Andalusia i sembla que això els ha pujat al cap. Si no sortien prou a televisió abans de tenir representació parlamentària, ara els tenim dia sí i dia també a qualsevol cadena explicant a l’audiència les bondats del seu programa masclista, homòfob i xenòfob. De fet, el sobredimensionament de Vox en alguns mitjans pot haver estat un dels motius pels quals el partit d’extrema dreta ha arribat a les institucions.

vox abascal efe

EFE

Els dirigents de Vox es veuen importants i ara estan crescuts. Fins el punt que s’atreveixen a denunciar periodistes que els deixen en evidència. Fa tot just dos dies, el partit d’ultradreta va presentar una querella per injúries contra el periodista Antonio Maestre. El motiu? Maestre acusa Vox de complicitat en el cas de la noia assassinada Laura Luelmo, pel seu programa obertament misogin.

javier ortega smith tuit antonio maestre

Mediaset

No han passat ni quaranta-vuit hores i Antonio Maestre i Javier Ortega Smith, número 2 de Vox, s’han vist les cares a ‘El programa de Ana Rosa’. El periodista ha obviat la denúncia del partit ultra contra ell i s’ha interessat per les declaracions de Santiago Abascal, que diu que vol eliminar els xiringuitos a Andalusia, entre els quals compten Canal Sur, la televisió autonòmica, a la qual acusen de fer “propaganda política”.

antonio maestre javier ortega smith ana rosa telecinco 2

Mediaset

“¿Los chiringuitos que ustedes quieren desmontar en Andalucía son similares a los de que vivía y de los que chupaba subvenciones su líder Abascal en la Comunidad de Madrid y por los que cobraba 90.000 euros al año sin ninguna función conocida?. Una plantofada amb la mà ben oberta que ha deixat impertèrrit Ortega Smith. El 2 de Vox es posa a la defensiva i ataca Maestre per la querella que ell mateix li ha imposat: “Yo a los presuntos delincuentes como usted les contesto cuando estoy en sede judicial. Ya nos veremos ante los tribunales y no voy a aceptar que quien nos ha acusado de complicidad con un asesinato me haga preguntas en una entrevista. Así que no pienso contestar.

Antonio Maestre ignora la burla del dirigent d’ultradreta i insisteix en la seva pregunta, però Ortega Smith es manté en un silenci llarg i incòmode, que Joaquín Prat trenca per donar la paraula a la periodista Esther Palomera: “Mi compañero no es ningún presunto delincuente. No aceptar preguntar de los periodistas da idea del talante que tienen algunos de ustedes”. Palomera defensa Maestre i ell li ho agraeix.

esther palomera ortega smith telecinco

Mediaset

Els dirigents de Vox passegen el seu macarrisme pels platós de televisió i no passa res. És més, els dona vots. Els mateixos que continuen alimentant la bèstia seran els primers a demanar-se, d’aquí a un temps, com és possible que la ultradreta hagi arribat a tot arreu.