El programa de Ana Rosa han donat voltes i més voltes al voltant d'una qüestió. Els riscos d'exercir com a periodista aquests dies a Catalunya. A Quintana i companyia els agrada molt insistir en situar Catalunya com una zona de guerra en la que els professionals de la comunicació han d'anar amb casc i als que s'assenyala impunement. També han dedicat força paraules a condemnar els cartells anònims posant en la diana una sèrie de periodistes no independentistes. Curiós, però, que no comentessin el que ha fet el dit acusador d'El español titllant de bufons sis periodistes que treballen o col·laboren a TV3, entre ells el director Vicent Sanchis, Pilar Rahola o Toni Soler.

periodistes el español

TV3

Però del que es tractava era d'atonyinar Catalunya, territori sense llei on és impossible treballar com a periodista, segons ells. Lliçons de tolerància i de pluralitat per part d'un programa tan esbiaixat com el d'Ana Rosa. El que faltava pel duro. Per obrir els ulls de quins són els pilars del periodisme, l'oracle de la saviesa, un Eduardo Inda que defensava que la violència que s'exerceix a Catalunya contra els periodistes unionistes no té parangó. A la taula també hi és Antonio Maestre, que assegura que ell també té problemes amb l'ultradreta.

maestre inda

Telecinco

Pren la paraula Ana Rosa, perdonavides, per vantar-se que "todos tenemos mensajes que son como para ir a comisaría. ¿Te enseño yo diez?". "Yo te hablo de amenazas personales, gente que ha estado buscando mi dirección. Estamos hablando de lo mismo, lo que pasa es que lo estáis circunscribiendo a un ámbito", li rebat Maestre. I ella, condescendent: "Bienvenido al club, Maestre. Esos son unos pocos. Estamos hablando de algo generalizado". "Y organizado", afegeix un adlàter d'AR.

ana rosa

Telecinco

Ana Rosa i la resta intentant desviar l'atenció cap al que a ells els interessa realment: transmetre una única direcció de debat. I per aconseguir-ho, Quintana menysté el seu col·laborador: "Maestre, ni tú ni yo estamos en la calle, y tus compañeros reporteros lo están todo el día". El periodista, però, no es calla: "Sí lo estoy. Que tú no salgas a la calle no significa que yo no lo esté". I la presentadora, dèspota com ella sola: "A la audiencia le preocupa muy poco lo que te pase a tí o a mí. Si quieres, el próximo día te lo dedicamos a tí el programa". Però Maestre no s'arronsa: "¿que tiene riesgo? Lo reconozco, pero si yo ahora voy a una manifestación de Vox, también". Pots veure-ho clicant a la foto:

maestre 3

Telecinco

 

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat