Antonio García Ferreras ha esclatat i ha tret la vena més merengona. El periodista, presentador i directiu de La Sexta no és només un campió del periodisme guardonat per la Guàrdia Civil, també consta com a exdirector de Comunicació del Reial Madrid i home de confiança del president blanc, Florentino Pérez. L'estima del mandatari va quedar reflectida en aquells famosos àudios, per a aquells que no estiguin gaire familiaritzats amb el tema. Un madridista pota negra amb un potent altaveu a les seves mans. Tot i que no acostuma a fer-lo servir en qüestions futbolístiques, sempre hi ha algun tema que acaba provocant que se salti l'autocensura i la contenció més elemental. Va passar amb Vinícius Jr., ha passat amb el cas Negreira i acaba de tornar a quedar clar a les 13:59 d'aquest dilluns 22 de gener, amb tot el món futbolero esgarrifat per l'atracament arbitral que es va produir al Santiago Bernabéu durant el Reial Madrid - Almeria. 

Que els blancs remuntessin un partit no seria notícia si és que no haguessin marcat gràcies a 3 polèmiques decisions del VAR, com a mínim. Situacions tan flagrants que són un atemptat contra la intel·ligència, un robatori descomunal al cuer de la classificació. Un gol legal anul·lat als visitants, un penal inventat a favor del Madrid i un gol il·legal que en Vini va marcar amb el braç. Tan clara aquesta última jugada que es va veure des de l'Estació Espacial Internacional. I sense necessitat de telescopi. No contents amb això, el col·legiat va allargar el partit 11 minuts, molt més enllà dels 45 reglamentaris. Vaja, que el va allargar 'hasta que remonte el Madrid'. Un desgavell. 

Marc Pubill Vinícius / Foto: EFE
Marc Pubill i Vinícius / EFE

Que el Reial Madrid rep, ha rebut i rebrà ajudes arbitrals, que té una maquinària comunicativa que es dedica a acoquinar els àrbitres, i que els seus seguidors i exaltats tenen una doble vara de mesurar sideral és un tòpic gastadíssim. El que sorprèn en aquest cas és la barra lliure tan concentrada en 90 minuts: era un festival del furt. Això no ho investigarà cap jutge, no, però Negreira no-sé-què, el Barça roba i suborna, compra partits, gols, rècords i títols, etcètera. El cas de l'exvicepresident del CTA és, sense dubtes, l'obra magna conspiranoica i intoxicadora del madridisme sociològic. És la gran cortina de fum per tapar les seves misèries. Però no enganyen: ni a madridistes amb solera, com Alfredo Relaño (AS), ni a l'entrenador de l'Almeria, ni a Xavi Hernández, tècnic culer. El català es va mullar i ben mullat a la sala de premsa, després de guanyar al camp del Betis. "Ya dije en Getafe que iba a ser muy difícil ganar esta Liga. No son excusas, son realidades, situaciones de minuto 95 que nos sale siempre cruz. Hay cosas que no controlamos, lo ha visto todo el mundo hoy".

Doncs bé, Ferreras ha contraatacat des de 'Al Rojo Vivo', furiós, victimitzat i en mode 'y tú más'. S'ha posat la toga de jutge, es passa la presumpció d'innocència del Barça per l'arc de triomf i emet la sentència d'un judici que no s'ha celebrat: corruptes i culpables. Fins i tot ho personalitza en la figura de Xavi Hernández: "Xavi que ha estado 20 años beneficiado por Negreira. Surrealista la sobreactuación del antimadridismo, hablan de atraco, de robo. Robo del siglo, por Dios, es haber comprado al número 2 de los árbitros durante 20 años. El atraco del siglo es haber sobornado y pagado a Negreira y a su hijo durante todo ese tiempo. Y lo hacían para condicionar los arbitrajes a favor del Barça. 20 años. 8 millones. Xavi Hernández da la sensación que echa de menos a Negreira. Él sabe muy bien qué quiere decir como jugador tener al número 2 del arbitraje en nómina. Cuando Xavi era jugador del Barça, el Barça pagaba a Negreira, lo que el juez considera corrupción sistémica del arbitraje español. Cuando Xavi Hernández jugaba en el Barcelona. Eso si es un escándalo mundial".  El que se'n diu 'a calzón quitado'. Se senten impunes, poden fer el que vulguin. La claveguera també és això.

anonio garcia ferreras, Foto: Eduardo Parra / Europa Press
Antonio García Ferreras / Europa Press

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!