D'un temps ençà, la família reial espanyola ha rebut molts sobrenoms. Alguns han quedat totalment desfasats, com el campechano per definir algú que s'omplia les butxaques a mans plenes. Ara, el que li ve al cap a la ciutadania no és un terme tan amable com aquest. A Felip se'l coneix com el preparao, per exemple. Però l'únic en el que sembla estar preparat és en mirar cap a una altra banda de manera miserable mentre el seu pare fa i desfà prenent el pèl als espanyols. 

familia reial de gala gtres

GTRES

DL u092155 137

GTRES

Els Borbons porten un temps considerable tenint comportaments abjectes i aquí, com si res. Però la paciència ja ha arribat fins el límit. Alguns, com Antonio Baños, fa temps que es dirigeixen al rei i als seus familiars com realment es mereixen. Però ara, fruit dels darrers aconteixements i informacions indignants que han sortit a la llum, els ha agrupat a tots en el que probablement és el tuit més demolidor que se li recorda, i que serveix de resum perfecte per dibuixar un arbre genealògic de roïns.

antonio baños gtres

GTRES

Com si fos un índex dels personatges d'una novel·la o el repartiment de Succession, Baños retrata amb una sola paraula tota una família. I la tria d'adjectius que fa servir no podia ser més precisa:

Ladrón, jeta, superladrón, evasora, mangui, fachas, compiyogui, comisionista... No es pot dir més en 8 paraules. Bravo. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat