Sempre hi ha una primera vegada per a tot. I amb el coronavirus hem viscut situacions que mai no ens haguéssim imaginat. Aquesta etapa tràgica, difícil i en la que encara no veiem el final ens ha obligat a modificar un munt de rutines de les nostres vides. Una d'elles, sense cap mena de dubtes, és la de portar màscara per protegir-nos de la Covid-19. L'autoprotecció s'ha imposat, per molt que hi hagi debat sobre la seva utilitat, o que senzillament, un munt de ciutadans passin olímpicament d'elles

mascaretes transport public coronavirus EFE

mascaretes transport públic coronavirus EFE

Pablo Motos sense mascareta @chance_es

Pablo Motos sense mascareta @chance_es

La utilització de les màscares, però, no és pas nova. Milions de ciutadans asiàtics les han fet servir abans de l'esclat del coronavirus, però a casa nostra també les coneixíem fora de l'àmbit sanitari. Alguns les van haver de fer servir per protegir-se dels mètodes policials per dissoldre manifestacions, per exemple. I aquí trobem Antonio Baños, activista des de fa anys i panys i que les ha viscut de molts colors. Ha recuperat una imatge de 20 anys enrere amb un missatge que fa somriure: "sóc un avançat al nostre temps". Els seguidors, divertits.

Antonio Baños beteve

Antonio Baños betevé

Diuen que el passat sempre torna. Tant de bo, però, que la màscara no hagués tornat mai. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat