Després de tres mesos empresonat i havent pagat 5.000 euros, l’Audiència Nacional ha decretat aquest matí la llibertat sota fiança per a Ferran Jolis, un dels 9 CDR detinguts el 23 de setembre acusats de terrorisme. Un jutge ha determinat que no han trobat explosius en cap de les propietats de l’empresonat, així que l’ha deixat anar. Una decisió que certa premsa ha rebut com una galleda d’aigua freda. Com Ok Diario, el digital d’Eduardo Inda, que ho ha explicat amb un titular lamentable i que se salta totalment la presumpció d’innocència.

ferran jolis   AN

AN

Eduardo Inda La Sexta

La Sexta

“La Audiencia Nacional decreta la libertad para el cuarto CDR terrorista”, publiquen. Ok Diario titlla de terrorista en Ferran Jolis i l’exdiputat de la CUP Antonio Baños s’indigna. Que la justícia espanyola allibera terroristes sota fiança? “¡Menuda empanada!”, els etziba.

antonio baños @rostros literarios

@rostros_literarios

Però és que una hores més tard, el jutge de l’Audiència Nacional ha alliberat sota fiança un altre CDR. El cinquè. En aquest darrer cas es tracta de l’Alexis Codina, en llibertat després de pagar 10.000. I una altra vegada, titular miserable d’Ok Diario, acusant Codina de terrorisme i de manipular substàncies explosives, malgrat que encara no ha estat jutjat: “Un CDR terrorista que manejó precursores de explosivos”.

ok diario

Ara que en Ferran Jolin i l’Alexis Codina són a casa, ja són cinc els CDR acusats de terrorisme que han estat alliberats. I encara n’hi ha dos més a la presó: Germinal Tomàs i Jordi Ros.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat