S'ha convertit en l'esport preferit dels unionistes: Tractar de ridiculitzar Catalunya, els seus habitants i la seva cultura. Una pràctica molt estesa entre polítics, periodistes i usuaris de les xarxes socials, que se senten superiors pel fet de ser espanyols de pro. L'últim exemple l'ha protagonitzat el periodista de El Confidencial i col·laborador ocasional a TV3, el murcià Juan Soto Ivars, que ha intentat complaure els seus groupies fent-se el graciós ridiculitzant el ball tradicional català, la sardana: "Saber que te quedarás encerrado con ella es la hostia. Pocos patriotas se atreverían a seguir adelante con ese riesgo." Tones d'incultura i prepotència condensades en 136 caràcters.

juan soto ivars @notodo

@notodo_

Aquesta nova mostra de manca de respecte i de catalanofòbia ha xocat frontalment amb l'esmolada resposta d'Antonio Baños, que li ha regalat una classe accelerada d'història al voltant del ball de la rotllana que ha deixat en evidència a l'aprenent d'humorista. Baños ha acabat la piulada adonant-se de la ignorància i la manca d'interès del seu interlocutor, desistint del seu esforç divulgatiu i retratant aquell que es ven com a "expert en xarxes socials", Soto Ivars: "El chiste fácil propio del cosmopolita español"

antonio baños  ACN

ACN

Baños ha estat brillant també a l'hora de replicar aquells que han sortit a defensar l'autor de la deplorable piulada, recordant els seus orígens.

Molts usuaris de la xarxa social, però, han celebrat l'enginy i les formes utilitzades per Antonio Baños, elevant el polèmic tuit a un debat massiu.

L'unionisme segueix cometent les mateixes errades: Utilitzar l'insult i la ridiculització per tractar de convèncer els ciutadans de que "están locos esos indepes". Ja s'ho faran. El que demostren, dia rere dia, és que per trobar supremacistes no han d'anar gaire lluny. Amb mirar-se al mirall ja tindrien prou.