La mort per suïcidi del xef nordamericà Anthony Bourdain ha deixat el món de la gastronomia en estat de xoc. Des que ahir es va saber el decés del cuiner més mediàtic del món en un hotel de França, són moltes les mostres de condol i pena que s'han produït les darreres 24 hores. 

 

A rare, successful day shooting a fishing scene. Cod for dinner! #Newfoundland

A post shared by anthonybourdain (@anthonybourdain) on

Mentre encara averiguen les causes que l'haurien dut a penjar-se a França, on estava rodant material pel seu programa a la CNN, continua la sorpresa i la incredulitat per saber què hauria provocat la seva decisió. Aparentment, Bourdain ja havia deixat enrere un passat tèrbol on va flirtejar en més d'una ocasió amb drogues com l'heroïna. Sentimentalment, la seva vida passava per un moment excel·lent al costat de la directora i actriu Asia Argento, amb qui havia estat fa molt pocs dies a Florència. La intèrpret de XXX estava desolada i ha demanat privacitat en un missatge a les xarxes:

"Anthony va donar el millor d'ell mateix en tot el que va fer. El seu esperit brillant i valent va inspirar moltes persones i la seva generositat no coneixia límits. Era la meva roca, el meu protector. Estic més que destrossada. Els meus pensaments estan amb la seva família. Us demanaria que tinguéssiu respecte per la seva privacitat i la meva", escrivia Argento a Tweeter. 

L'ex president nordamericà, Barack Obama, que va compartir un àpat televisiu a la ciutat de Hanoi, i que era bon amic del xef, volia recordar així, precisament, Bourdain: "Cadira de plàstic, barats, però deliciosos fideus, cervesa gelada. Així recordaré Tony".

Prestigiosos xef de tot el món, com Jamie Oliver o Pepe Rodríguez, de Masterchef, també li retien un darrer homenatge:

En una entrevista amb la revista People el febrer, Bourdain va revelar que tot i que havia pensat en el suïcidi en diferents ocasions, sentia certa "responsabilitat" d"intentar viure" després del naixement de la seva filla Ariane ara fa 11 anys.