Els darrers dies han portat tres notícies tràgiques en el món dels VIPS amb un mateix denominador comú: el suïcidi. D'una banda, la prestigiosa dissenyadora Kate Spade es treia la vida als 55 anys a la seva casa de Nova York, curiosament ara que torna a estar en boca de tothom el nom d'un altre modista que es va suïcidar, el britànic Alexander McQueen, de qui ara s'estrena un documental sobre la seva vida.

kate spade efe

Efe

Després, la tragèdia colpejava la vida dels reis d'Holanda. La germana de la reina Máxima, l'argentina Inés Zorreguieta, lligava un cinturó al pom d'una porta de casa seva i s'asfixiava. Desolació a la casa reial holandesa que feia recordar moments també molt durs per la reina Letícia, revivint el drama del suïcidi de la seva germana Érika Ortiz ara fa onze anys.

Reina Letícia i Màxima Holanda  GTRES

GTRES

Ara, els que han quedat colpejats són els familiars, amics i seguidors del xef més important de la televisió nordamericana, Anthony Bourdain. El cuiner s'ha tret la vida als 61 anys quan era a França, on estava preparant uns rodatges pel seu programa televisiu de la CNN, Parts unknown amb el que anava recorrent món i parlant de les diferents gastronomies

bourdain

youtube

El cos del xef ha aparegut mort després que es pengés a l'habitació d'un hotel d'Estrasburg, segons ha informat la pròpia cadena de televisió: "Els seus talents mai van deixar de sorprendre i el trobarem molt a faltar. Els nostres pensaments i oracions estan amb la seva filla i família en aquest moment tan difícil". Precisament a França va començar la seva vocació culinària, en unes vacances amb la família quan era petit i va provar una ostra en un vaixell pesquer. Des d'aleshores, es va dedicar a viatjar pel món per trobar els menjars més exquisits de cada país. A banda de ser conegut per ell mateix, també ho era per la seva relació amb l'actriu i directora de cinema Asia Argento, protagonista de films com XXX i una de les primeres dones en denunciar el productor Harvey Weinstein d'haver abusat d'ella.

 

It’s a wrap! #Firenze @partsunknowncnn @anthonybourdain #makearteveryday

A post shared by asiaargento (@asiaargento) on

Televisivament, Bourdain era considerat un referent per molts dels que ara es dediquen a fer programes culinaris arreu del món. Considerat com l'Elvis dels xefs, àcid i simpàtic a parts iguals, amb un passat envoltat d'addiccions de les que se n'havia sortit, va guanyar cinc premis Emmy per la seva faceta a la petita pantalla. D'entre els seus èxits més comentats, la vegada que li va ensenyar a Barack Obama les virtuts de menjar amb palillos i el menjar japonès.

Continuen les investigacions per esbrinar què l'hauria dut a suïcidar-se. I per l'hemeroteca queda una entrevista que va fer l'any 2007 al diari El País, on, parlant d'icones de la cuina catalana i mundial, va dir de Ferran Adrià: "El que el fa diferent, i el que el fa únic respecte tots els que el copien, és que, fent una cuina increïblement creativa, no perd de vista la cuina catalana com a font d'inspiració".