Un encert total. El fitxatge de Robert Lewandowski pel F.C.Barcelona només es pot definir així. 6 mesos després de l'arribada del davanter polonès els números canten, és un killer, un golejador d'una altra galàxia. L'edat no importa si tens el talent, el físic i la disciplina necessària, i això és exactament el que demostra en Robert. Bé, i un esperit de lideratge extraordinari, a banda d'una enorme capacitat d'adaptació. Fa pinya, ajuda els companys, rema i no se n'amaga. Aprèn i ensenya cada dia. Molt crac. I el que és millor: gràcies a ell hem pogut descobrir una altra fora de sèrie, la seva dona Anna. Tan crac com ell i algú que es fa estimar. Catalunya ja l'ha adoptada.

L'empresària polonesa, esportista i medallista mundial de taewkondo, és una celebrity al seu país. Les seves publicacions provoquen un enorme interès: 5 milions d'usuaris a Instagram són molta gent. Un canal de comunicació molt potent i gràcies al qual difon aspectes essencials de la cultura catalana a molts racons del planeta. Només en arribar, per exemple, va demostrar-ho amb la llengua: escrivia en un català fantàstic un missatge lloant la seva nova ciutat, de la que n'estava gaudint amb la seva família: "Espectaculars moments amb la meva família. Barcelona dona moltes opcions", deiaEl català la motiva, perquè pocs dies després ja s'havia après el Cant del Barça, cantant-lo a tot volum al Camp Nou com si fos sòcia de tota la vida.

anna lewandowska  @annalewandowska
Anna Lewandowska / @annalewandowska

Anna i Robert Lewandowski, cap de setmana molt intens que acaba amb sopar de VIPS culers

L'Anna i en Robert no són d'aquells que es queden tancats a les seves mansions de milionaris, els hi agrada conèixer el territori que trepitgen i estimar-lo com el que és, casa seva. Aquest cap de setmana hi havia partit, però el davanter estava sancionat. Per això han pogut gaudir d'una mica més de temps per fer sortides en família amb la canalla, així com enfortir els llaços amb els seus nous amics a Barcelona. L'Anna ha fet colla amb Mikky Kiemeny (parella de Frenkie De Jong), Katrine Friis (dona d'Andreas Christensen), Dani Ter Stegen o Coral Simanovich, companya de Sergi Roberto. La israeliana va ser l'única que va faltar en el sopar de VIPS culers que va tenir lloc en un restaurant de la capital catalana fa només unes hores. Un lloc de cuina molt elaborada, finet, però amb una oferta culinària que inclou delícies del receptari tradicional. Per les cares de tots ells, diríem que la trobada va ser un èxit. 

anna lewandowska Robert Lewandowski restaurant  @annalewandowska
Anna Lewandowska amb Robert Lewandowski i d'altres parelles culers sopen junts / @annalewandowska
Anna Lewandowska y WAGS @annalewandowska
Anna Lewandowska, Dani Ter Stegen, Katrine Friis i Mikky Kiemeny / @annalewandowska

Els Lewandowski es llepen els dits amb una delícia catalana: els calçots

De les 8 persones presents al sopar, Anna Lewandowska va ser l'única que va compartir un bocí del que els van servir a taula. La seva tria indica que va quedar encantada amb el gust dels calçots, un producte català com pocs. Sí, els puristes diran que una peça presentada en un plat de disseny és un atemptat contra els costums i les arrels, però a tots ells els suggerim que es relaxin. Al món de la gastronomia hi cap tothom, sempre que hi hagi qualitat i respecte. A més a més, està bé com a presa de contacte: ja arribarà el moment de fer una calçotada, posar-se el pitet, embrutar-se les mans amb la salsa i les cendres... tot l'equip. De moment han tastat la de Mr Porter Steakhouse, al carrer de Roselló, un establiment on els dilluns fan calçotades en miniatura i de 5 estrelles.

Calçots anna lewandowska @annalewandowska
Els calçots que van encantar Anna Lewandowska / @annalewandowska

Bon profit, Anna, Robert i companyia. Entre 'polacos' ens entenem força bé.