El llarg confinament ens ha permès aprendre moltes coses. Algunes d'elles, de sorprenents. En el cas de tots aquells que tenen criatures a casa, a banda de poder compartir un temps molt valuós amb nens i nenes, els nous coneixements tenen tot a veure amb ells. Hem entrat de ple en el seu món, molt més que abans del maleït esclat del coronavirus. Alguna cosa de bona havia de tenir tanta tragèdia, manca de llibertats i alteració de rutines. I un dels que ho ha expressat a través de les xarxes socials ha estat l'advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, Andreu Van den Eynde.

Andreu Van Den Eynde Fundación Tony Manero 2 youtube

Andreu Van Den Eynde youtube

La confessió del penalista i músic és espaterrant, sobretot perquè demostra un domini total de paraules ignotes i indesxifrables sense un traductor canalla-adults: "he après moltes coses dels nens, com per exemple que hi ha mods de minecraft molt chetaos i que encara que siguis un noob pots craftejar de tot". Més complicat fins i tot que els missatges de la Rosalia, vaja. L'Andreu ha aterrat de ple en l'univers d'un dels videojocs més estimats dels infants, i com a bon estudiós i fons inesgotable de saviesa, s'ha fet un expert en la terminologia pròpia. La xarxa es peta de riure, tot i que demostra que també hi està molt posada.

van den eynde guitarra

Andreu Van den Eynde @eyndepenal

Avís: no ens demaneu traduir al català aquests conceptes: si teniu fills o nebots, demaneu-los ajuda. Ells ho faran molt millor que nosaltres. O si teniu possibilitat, parleu amb l'Andreu (o els col·legues d'aprenentatge).