Mentre un munt de programes de televisió decideixen emetre sense públic per l’alarma generada pel coronavirus, Andreu Buenafuente és dels que encara rep gent al plató de Late Motiv. Tot i que desconeix fins quan: “No sé si mañana va a venir alguien”, confessava abans de l’episodi d’ahir a la nit. Un capítol que va començar com sempre, amb un monòleg del presentador, que aquesta vegada s’ha fet viral a les xarxes socials pel que va dir del sistema sanitari estatal.

Andreu Buenafuente GTRES

GTRES

Hores d’ara, el nombre de contagis a l’Estat espanyol supera els 2.000 casos. Per aturar-ne la propagació s’han tancat escoles, cancel·lat vols... Malgrat el neguit pel COVID-19, els professionals de la salut continuen al peu del canó, i Buenafuente els dedica paraules d’agraïment: “Una situación como la actual nos debería servir para recordar lo importante de tener una buena sanidad pública”, recorda l’humorista català. “Nos debería servir para que cuando se hagan recortes, se privatice (que se hace) o se empeoren condiciones laborales de esos profesionales que están ahora sacándonos el marrón, pues no nos lavemos las manos”. Al·legat que compta amb més de 80.000 reproduccions i més d’un miler de comparticions.

Rentar-se les mans només és permès per prevenir una infecció per coronavirus. Per contribuir a desmantellar la sanitat pública amb un silenci còmplice, Buenafuente deixa ben clar que no.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat