Andreu Buenafuente ja té 57 anys. Fa molt de temps, corrien els 90, que els catalans el gaudien als seus inoblidables programes. Primer amb companys de la SER com Xavier Sardà (Tot per l'audiència) i Alfons Arús (Al ataque). Després en solitari a TV3: Sense títol,  La cosa nostra, Una altra cosa. Fa tants anys que surt per la tele que ningú sap si té més de 60 o menys. Sempre ha semblat més gran del que era. Un home normal, de Reus, baixet, amb ulleres de pasta que encantava a tota l'audiència. Torna a recollir un Ondas. Sorgit de la millor pedrera, la ràdio que fa humor a les 12 del migdia. El Show del Terrat s'emetia durant anys des del Carrer Casp a Ràdio Barcelona i és el pare de tots els programes de migdia amb imitacions, personatges i veuetes. Andreu Buenafuente, Toni Clapés i Oriol Grau són els pares d'Òscar Dalmau i Òscar Andreu. Feien personatges que encara ara es recorden: el Pixador, la Padrina, el iaio Perico... Està tot inventat. Ell va ser pioner. El rei l'ha premiat sense saber què significa per als catalans. Un mite.

Andreu Buenafuente rey Felipe GTRES
Andreu Buenafuente amb el rei, GTRES

Buenafuente va ser Premi Nacional de Televisió i recollia el guardó amb la bandera rojigualda de mans del rei Felip VI, però només a Catalunya l'han gaudit del tot. El showman total, l'anchorman definitiu, el senyor Bachs del s. XXI. També és mala sort que ara que TV3 és l'única cadena que aposta pel format de late night que va perfeccionar Buenafuente no li confiï a l'Andreu el programa amb més intenció de la graella. TV3 té pa a l'ull. Hi ha més TV en l'ungla del dit petit de Buenafuente que en tot Zona franca. Buenafuente sap millor que ningú què fa riure els catalans, no només als que tenen twitter. I als 57 anys està mes rejovenit que mai. Nou look  guapo amb bigoti de novembre (contra el càncer de pròstata i de testicles) i cabells de punta. Ben bé val un petó de la seva dona Sílvia Abril:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sílvia Abril (@silviabril)

Sílvia Abril que surt sovint de Barcelona de promoció, deixa l'Andreu amb la filla Joana a la casa familiar de Collserola. S'enyora tant que escriu "Salir de casa para echarte de menos Andreu ❤️❤️❤️. Sortir de casa per trobar-te a faltar ❤️❤️ Love is in the air, t'estimo fins l'infinit, amor, ganes de tornar, quan dos dies son masses, true love, te como la boca amor a primera vista, my love". Un missatge en tres idiomes però en realitat només n'és un: el llenguatge universal de l'amor. Fan patxoca tants anys després de casar-se. Enyorar-se, trobar-se a faltar, és molt necessari per la salut d'una parella. I què fa ara l'Andreu?

Es va vendre la productora, El Terrat, a Mediapro. Els projectes segueixen però mana Jaume Roures. Buenafuente està fent d'actor a la nova sèrie del seu amic Berto Romero, El otro lado, on surt caracteritzat de client tornat de bar tronat. Fa patxoca. El Terrat sempre té coses bones per emetre, com l'èxit de la temporada a TV3, Quanta guerra!. Que torni Buenafuente a TV3. O millor, que torni El Terrat de ràdio.