Les reunions dels ajuntaments es fan per videoconferència i el de Madrid ha tingut una Comissió de Cultura mogudeta. La responsable de Cultura de l'ajuntament de Madrid del PP i Cs, amb el suport de Vox, és la catalana Andrea Levy. L'exdiputada del Parlament de Catalunya és la màxima autoritat cultural de Madrid. En una reunió telemàtica ha perdut els papers quan una regidora socialista li ha retret que no podia parlar de conciliació laboral i familiar perquè Levy, de 36 anys, no ha estat mare. Levy molt nerviosa respon així. Vídeo:

Andrea Levy: "¿Me acaba usted de juzgar por no ser madre, señora feminista del PSOE? Me parece muy feo. Algunas conciliamos aunque no seamos madres. Tenemos personas mayores. No vuelva a juzgarme por mi vida personal. Ya lo hizo cuando me dijo que me ponía cariñosa en mi despacho con un cantautor". La transcripció no recull fidelment el to amb què parla Levy. Sembla que ha esmorzat fort. Després Andrea Levy se les té amb un altre regidor.

andrea levy tw

Andrea Levy irada al web de l'ajuntament de Madrid

Levy: "Voy a hacer caso omiso a los mordiscos que no son ni pellizcos de la portavoz del PSOE, no puedo ocuparme de su frustración por no ser nada ni nadie. Debe ser que le gusto porque está obsesionada con mi instagram. Me gusta el collar precolombino que lleva otra concejal. Le hará daño cervical..." El president de la comissió la talla "Le recuerdo que estamos en la Comisión de Cultura aunque no lo parezca". I Levy ataca el president "¿Me tiene que decir cómo intervenir?".

andrea levy despentinada TW

Andrea Levy despentinada a la Comissió de Cultura, web Ajuntament

Despentinada, irada, fora de si. No se l'entén quan parla i s'entrebanca. La xarxa no veu bé Andrea Levy. Molts tuitaires atribueixen l'estat de la regidora madrilenya a una causa: dopatge artificial:

andrea levy efe

Andrea Levy delegada de Cultura, EFE

Retreure-li que no pot saber de conciliació perquè no té fills és lleig. Cap dona no té l'obligació de ser mare ni és sospitosa si no ho és. Altra cosa és si Andrea Levy dona l'aparença que no està bé.

Andrea Levy Martinez Almeida EFE

Andrea Levy i Martínez Almeida (Efe)

De moment, l'alcalde de Madrid, Martínez Almeida, ha tocat el crostó a Levy per no respectar el "decoro parlamentario" i promet que la seva actitud és "un hecho aislado que no volverá a repetirse".