La flamant regidora de Cultura de l'Ajuntament de Madrid, la "ex"barcelonina Andrea Levy, ha trigat ben poc en fer-se notar a la "capital del reino". Ho ha fet, curiosament, desapareixent. El que comunament s'entén com "fer un Houdini", és a dir, esvair-se. Tot i que ben mirat, més que una evasió subtil per art de màgia, el que va fer l'Andrea va ser acomiadar-se "a la francesa" durant la seva estrena com a responsable de cultura madrilenya, acudint a la inauguració de l'exposició dedicada a Velázquez, Rembrandt i Vermee al Museo del Prado. Una mostra de primera categoria i que va comptar amb la presència del rei Felip VI. Tot molt llaminer per a l'Andrea, oi? Doncs no. Levy va muntar "un pollo" i va marxar sense saludar el monarca, ja que no estava d'acord amb el protocol de la cita, que l'havia reservat una posició discreta entre les autoritats.

Felipe Jose Guirao Museo Prado EFE

EFE

La regidora "por obra y gracia" de VOX no va voler ser menys que el ministre de Cultura José Guirao, o que el director de la pinacoteca, Miquel Falomir, autoritats que sí tenien el vistiplau per acompanyar el cap de l'Estat. La popular havia d'esperar dins del museu, quedant fora de la línia de salutacions regies, i es va rebel·lar contra la organització. Com? Marxant de mala manera del museu i deixant tothom plantat (i bocabadat). 

Andrea Levy Almeida @alevysoler

@alevysoler

Una estrena ben cridanera que serveix com a carta de presentació oficial del que els espera als madrilenys durant els pròxims quatre anys. Bé, als madrilenys i a les autoritats que no omplin les seves ànsies de notorietat. Més que una regidora, sembla una marquesa. La marquesa del "porque yo lo valgo". Que prenguin nota a la Casa Reial.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat