Ana Julieta Calavia, coneguda pel nom d’Anaju a Operación Triunfo 2020, ja havia viscut a Catalunya abans del reality, que s’emet des del Parc Audiovisual a Terrassa. Va ser l’estiu del 2017 quan es va traslladar a Barcelona des de l’Aragó. La triunfita de Terol començava un màster a la ciutat i buscava pis amb la seva germana. El dia 17 d’agost, les dues passejaven per la Rambla. I van patir l’horror que va colpir la societat catalana: el primer dels dos atemptats que van matar 16 persones.

anaju ot instagram

@soy_anajuot2020

Ara que participa a OT 2020, ha tornat a sortir a la llum una entrevista que El Periódico de Aragón li va fer després dels atacs. El cotxe que van utilitzar els terroristes gairebé se l’endú per davant: “Iba a toda velocidad llevándose todo lo que encontraba a su paso”, relatava aleshores. L’Anaju va resultar ferida d’una cama quan intentava esquivar el vehicle. Després de l’atemptat, corredisses. La cantant i la seva germana es van perdre. “La busqué entre los cadáveres”, va arribar a confessar. Però no la va trobar, i va acabar refugiant-se durant hores en un restaurant hindú on li van curar les ferides.

anaju ot

TVE

Afortunadament, la germana de l’Anaju estava bé. Quan la policia la va deixar sortir del restaurant, la triunfita va saber que l’havien enviat a un hospital. I allà es van retrobar, després de la tragèdia.