Tres dies després de la nit electoral a Andalusia, el líder de Vox ha concedit la seva primera entrevista pública. Ana Rosa Quintana ha entrevistat Santiago Abascal al seu programa matinal.

ana rosa2

Ana Rosa Quintana aquest matí presentant el seu programa | Mediaset

La periodista ha rebut tota mena de crítiques fins i tot abans de trobar-se amb el líder ultradretà. L’audiència s’ensumava per on anirien els trets a Telecinco: “A blanquear el fascismo... ¡repugnante!”. I en acabar l’entrevista, sembla que no anaven del tot desencaminats.

L’entrevista de Quintana ha estat tot un despropòsit. Un massatge al nou gran líder de l’extrema dreta espanyola. Abascal ha pogut predicar sense problema el seu recital de lemes: “Vox no es un partido de extrema derecha, es un partido de extrema necesidad”.

santiago abascal ana rosa

Santiago Abascal a 'El programa de Ana Rosa' | Mediaset

El líder de Vox ha explicat que vol derogar la Llei contra la Violència de Gènere perquè “no combate la violencia contra las mujeres” i “no quiero una ley que criminaliza al hombre”. A Santiago Abascal tampoc se li ha escapat el riure quan ha explicat que no és ni homòfob ni racista: “Nos votan homosexuales e immigrantes legales”.

santiago abascal i ana rosa telecinco

Ana Rosa Quintana i Santiago Abascal conversen aquest matí a Telecinco | Mediaset

Quintana creu que els feixistes també poden despertar tendresa. Ana Rosa vol demostrar que Abascal és com el gendre que qualsevol sogra desitjaria, i li pregunta per les seves aficions: “Me gusta fotografiar aves y la montaña”. La periodista sap que el president de Vox amaga una altra afició, que comparteix amb Felipe González, i li demana pels bonsais. Tots dos riuen.

Ana Rosa i Abascal han estat a gust plegats. Tenien ganes de veure’s, de parlar. En acabar, la periodista prefereix deixar de costat la política i tirar-li els trastos al convidat: “¿Haces pesas?”. Que s’aturi el món. Ana Rosa Quintana té al davant un polític d’extrema dreta i li pregunta si va al gimnàs. Només li falta demanar que li deixi tocar els seus bíceps. Ana Rosa encara conserva una mica de vergonya i prefereix canviar de tema, amb un somriure murri: “¿Es verdad que llevas pistola?”. Abascal prefereix no contestar.

santiago abascal riu ana rosa

Santiago Abascal està còmode amb les preguntes d'Ana Rosa Quintana i riu | Mediaset

Quintana dona per acabada l’hora de ‘spa’ amb el president de Vox. No sense abans deixar clara una cosa, per si hi havia dubtes. “Yo me declaro feminista”, explica Ana Rosa mentre comenta que a Navarra els jutges ratifiquen la sentència de La Manada.

Abascal ha marxat satisfet de l’entrevista. Si li feien mal les cervicals abans d’entrar a plató, Ana Rosa li ha solucionat el problema. Al balneari Quintana saben com tractar els clients.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat