Ana Rosa Quintana ha tornat ben descansada de les seves vacances de Setmana Santa i s'ha trobat de nassos amb el que va passar a pocs quilòmetres del seu destí vacacional: Coripe. La crema, afusellament i linxament del ninot del expresident a l'exili i candidat a les europees, Carles Puigdemont, ha ocupat uns discretíssims 3 minuts a la seva escaleta del dia. La presentadora ha fet servir la condescendència per expressar la seva condemna: "Es feo, pero lo hacen todos los años. Es una costumbre...medieval".

ANA ROSA SOBRE CORIPE   TELECINCO

Telecinco

Es produïa una curiosa situació al plató de TelecincoAna Rosa Quintana semblava defensar l'honor de Puigdemont i censurava els fets de la localitat sevillana, però sempre restant importància. "No me gusta, pero es una tradición". Els col·laboradors es posaven nerviosos: "Quién siembra vientos..." deia el policia José María Benitomentre que d'altres l'equiparaven a les Falles valencianes amb aquella alegria. "Esto no és un ninot", responia Quintana, sense perdre el somriure de la boca. "Lo cuelgan, lo queman, le disparan...es feo".

coripe puigdemont @MNAnoticies

MNA Notícies

Lleig, segons Ana Rosa, i inoportú perquè s'ha convertit en "una cuestión de estado". Doncs per considerar-lo una qüestió d'estat, ha despatxat la polèmica amb rapidesa i passant de puntetes. Una nova mostra de folklore d'estat, segurament. Una altra cosa seria si el ninot representés algú de la seva corda. O ella mateixa. Però, és clar, ja sabem la resposta.