No era difícil imaginar que la caverna mediàtica s'agafaria les paraules de l'alcaldessa de Vic per la banda que crema. Anna Erra va demanar en una intervenció al Parlament que els catalanoparlants evitin la pràctica de parlar en castellà a qualsevol que vegin amb un aspecte de nouvingut. Sota el lema "No em canviïs de llengua" s'intenta evitar aquesta actitud no integradora. Però la premsa espanyola ha embogit (què estrany) de manera esbiaixada. Alguns  s'han esquinçat les vestidures preguntant-se com es poden distingir visualment.

anna erra parlament

Hi ha hagut reaccions apocalíptiques per parar un tren. Antonio García Ferreras desqualificant amb paraules gruixudes l'alcaldessa de Vic, tot assegurant que havia parlat fins i tot d'un "aspecte català". Els diaris unionistes aprofitant per fotre cullerada de manera abjecta. I Ana Rosa Quintana... fent jiji, jaja amb els seus amiguis de plató i de la ràdio. 

ana rosa herrera2

Telecinco

Dia Mundial de la Ràdio. Les diferents emissores fan programes especials per commemorar aquesta data. I Ana Rosa decideix parlar-ne connectant amb quin programa? Amb el de Carlos Herrera. La connexió es converteix en uns copets a l'espatlla entre els uns i els altres. Herrera ensenyant qui tenia a l'estudi i Ana Rosa fent el mateix amb els seus tertulians de dijous, com Eduardo Inda. "Menudo plantel de lujo que tienes ahí".

ana rosa herrera3

Telecinco

AR vol saber de quin tema parlaven. La nata de Joaquín Sabina. Riuen sense fer sang, "Yo, cuando me caigo, me río también". Riu quan cau i riu quan parla dels catalans. Perquè el comiat ha tingut dedicatòria especial cap a les paraules de l'alcaldessa de Vic. Un cunyadisme que es respirava en la connexió a costa de fer mofa sobre el que ells han malentès o han volgut entendre de les paraules d'Erra. Comença Quintana: "Tengo que deciros: habéis salido todos guapísimos... y además, Carlos, tú no tienes... estoy por hablarte en catalán, por tu físico". Resposta: "Sí, ¿a qué llevo pinta de progre catalán? Muy oscurito, con la corbata clara, todo muy cerradito, hasta aquí". Tots esclaten a riure, amb Inda especialment sorollós fent una rialla de Cruella de Vil. "Bueno..., el chaleco no, ¿eh?". Pots veure-ho clicant a la foto a partir del 04'09":

ana rosa herrera4

Telecinco

Què ocurrents, tots plegats. Humor se escribe con 'H', de Herrera... y con 'A' de Ana Rosa