Ana Rosa Quintana ha convertit el seu xou matinal en una còpia burda d'El Club de la Comèdia. Ara bé, com tot allò que toca, en comptes de fer riure, el que provoca són nàusees. Ha introduït el tema dels "1.714 millares de mascarillas" (paraules del President Sánchez) enviades a Catalunya per enfrontar-se a la temerària tornada a l'activitat de forma 'sibil·lina', que diria Cristina Pardo. Connectava amb el reporter Miquel Valls, ubicat a l'estació de Sants de Barcelona, i tot eren rialles i bromes: "¿tú también le vas a quitar los ceros, Ana Rosa?". Valls li donava el peu a la reina per començar amb el numeret.

Miquel Valls mascaretes 1 T5

Miquel Valls mascaretes T5

mascaretes BCN EFE

mascaretes BCN EFE

Quintana: "me niego a pensar que exista un contubernio" que hagi obrat el miracle de la maleïda xifra. Es veu que de contubernis en sap, i molt. Només cal veure qui l'acompanyava a la taula, el director d'opinió d'El Mundo, Jorge Bustos. Vaja, el paradigma de l'objectivitat, la moderació i les opinions gens esbiaixades. Bustos s'hi llançava en planxa: "es la paranoia llevada al extremo. Así es el separatismo fanático: no es capaz de cambiar de opinión, pero tampoco de tema". Ho diu ell, que deu estar molt atabalat passant-se de Whatsapp a Telegram per poder escampar tota mena de bulos i mentides amb la seva colla d'extrema dreta i dreta extrema. Ana Rosa beneïa les invectives del seu soldat, que fins i tot feia mofa de la data històrica: "hablan de humillación, del 1.714, la fecha en la que los Borbones...además es mentira, la guerra de secesión no fue eso". I què va ser, Bustos? Il·lumina'ns.

Jorge Bustos T5

Jorge Bustos T5

El xou va continuar, amb més burles i conyetes. "Delirante, cuentan las mascarillas una a una". Només van faltar rialles enllaunades, i estaríem davant d'una nova sitcom atrotinada de l'espanyolisme. Només un detall: qui va fer èmfasi en el número va ser Moncloa. I sí, segur que no les han comptat. No cal. La qüestió era, és i serà provocar

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat