La finalista d'Operación Triunfo, Ana Guerra, es troba immersa en plena promoció del seu primer single en solitari Ni la hora. Una cançó feminista que canta amb una estrella de la música, Juan Magán, i que ja s'ha convertit en número 1 de vendes. Així com va passar amb Lo Malo, el feminisme està ben present a la cançó. Presentant una noia cansada que trenca una relació, la cantant repeteix que està molt millor sola i que no el necessita per res ni el trobarà a faltar. Una imatge de dona forta i segura de si mateixa que contrasta amb el noi, enfonsat i recordant-la a totes hores.

Per tal de promocionar aquest últim projecte, ha anat passejant-se per diversos platós de televisió: concedint entrevistes per cantar-lo en directe i parlar una mica del procés de creació. Aquesta aventura la té més il·lusionada que mai, però sembla que a TVE això no els importa gaire, i és que a l'entrevista que li han fet a Amigas y conocidas no s'ha parlat gairebé del tema. 

En comptes d'oferir-li l'espai per fer publicitat de la cançó, Inés Ballester i les col·laboradores del programa van optar per centrar l'entrevista a la fotografia en biquini que va publicar fa uns dies: monopolitzant la conversa i sense deixar, gairebé, que pogués parlar i defensar-se.

ana guerra tve

Fes clic a la imatge per veure el vídeo / TVE

Els teleespectadors que estaven veient-ho van encendre la xarxa criticant TVE, mostrant-se molt sorpresos davant del tracte i algunes preguntes que li feien. "Per què mostres aquesta imatge feminista? Per què publiques fotografies en biquini?", van començar. I davant de la insistència, Ana Guerra va acabar esclatant: "En primer lloc, ho faig perquè m'encanta la fotografia, és art. I segon, perquè em dona la gana i em sento molt còmoda pujant aquestes coses a la xarxa".

Les crítiques van ser ferotges, deixant-les a totes verdes:

Doncs bé, davant d'aquests atacs la presentadora s'ha vist obligada a demanar perdó. Com? Parlant Ballester directament a càmera: "És veritat que no la vam deixar parlar. Li demanem perdó. A vegades parlem molt totes. Ana sap que l'estimem i que l'admirem molt".

No va esplaiar-se gaire, per això... Què n'opina la cantant al respecte? "Va ser un debat, jo respecto l'opinió de tothom i el que havia de dir al respecte ho vaig dir a aquella taula. Agraeixo tot el suport que he rebut. Cadascú té la seva llibertat d'expressió i ens hem de respectar. Però l'únic moment una mica més desagradable va ser quan intentava parlar i no podia", ha acabat afegint.

ana guerra 2 tve

TVE

Una polèmica que sembla tancada, però que ha deixat en evidència el programa de TVE. Aniran amb més de compte a partir d'ara?

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat