Per molts cantants, actors i empresaris els diners porten a la fama i la popularitat. Mentre veiem diàriament a Elon Musk (52) a tots els mitjans de comunicació, hi ha d'altres multimilionaris que aposten per la discreció màxima. N'és un clar exemple el fundador de l'empresa tèxtil més potent del món, Amancio Ortega (88). En molt poques ocasions el fundador de l'empresa multinacional Inditex dona joc als mitjans de comunicació, sinó més aviat tot el contrari, en cap moment vol que la seva vida privada transcendeixi. S'ha parlat molt sobre la gran fortuna que acumula la família Ortega, des d'exclusius immobles fins a nombrosos iots. Amancio Ortega ha afegit una nova embarcació a la seva gran col·lecció assequible per a molt poques butxaques. El qui acumula més riquesa de tot l'Estat espanyol no ha dubtat a comprar-se un caprici per a gaudir a alta mar.

Captura de pantalla 2024 04 02 154509
Project 2024 - Feadship

Nascut a un petit poble de Castella i Lleó, Busdongo de Arbás, amb tan sols 3 mesos es va mudar a Guipúscoa, concretament a Tolosa, poble que el va veure créixer. Tot va començar quan va obrir la seva primera botiga després d'haver treballat durant anys en una altra botiga de roba. L'empresa ha anat creixent fins a convertir a Amancio Ortega en la persona més rica de món en dues ocasions. El desembre de 2017 Amancio Ortega va començar a retirar-se progressivament del càrrec de director general que ostentava, fent que la seva filla, Marta Ortega (40), comencés a ocupar i encarregar-se de la gestió de la gran multinacional. En cap moment l'empresari ha confirmat la seva jubilació total, cosa que fa pensar que no s'ha desvinculat al complet del seu negoci. El que és evident és que Amancio Ortega pot gastar diners com pocs espanyols, i així ho ha fet en comprar un iot que compta amb tota mena de luxes i tecnologia.

Captura de pantalla 2024 04 02 154633

Project 2024 - Feadship

Captura de pantalla 2024 04 02 154925

Project 2024 - Feadship

D'entre les seves embarcacions més preuades en destaquen dues: el Valoria B i el Drizzle. Amancio Ortega fa servir el primer d'ells per a navegar per aigües Gallegues, mentre que l'empresari ha decidit vendre's el segon, que feia servir per a navegar pel Mediterrani, en comprar-se el nou iot. La nova incorporació la va encarregar a una marca que dissenya i fabrica exclusius iots de luxe amb seu central als Països Baixos per un total de 182 milions d'euros. El qui ara ocupa la posició número tretze de la llista de persones més riques del món amb un total de 77.300 milions de dòlars, segons va publicar la revista Forbes, no ha escatimat en el moment de renovar la seva embarcació. Heliport, piscines, jardí interiors i habitacions que semblen de palau de la reialesa estan a la seva disposició per navegar. Project 2024 és el nom de la nova adquisició del multimilionari d'aproximadament uns 72 metres de llargada en què ha estat treballant una de les firmes de iots de més prestigi del món.

Captura de pantalla 2024 04 02 154751

Project 2024 - Feadship

El disseny d'última generació del iot i l'equipació amb l'últim en l'àmbit tecnològic són els principals motius pels quals el preu puja fins a gairebé els 200 milions d'euros. Amancio Ortega no ha volgut deixar lloc a la improvisació i ha marcat estrictes criteris en funció de les seves preferències per aconseguir el iot idíl·lic. Un dels requisits sembla que eren les grans finestres de vidre que deixen entrar la llum natural en cadascuna de les cobertes dels diferents pisos. Segons ha publicat l'empresa constructora, es tracta d'un iot de 564 metres quadrats dividits en tres cobertes amb més de 10 dormitoris. Amancio Ortega, tot i ser una persona que podria ostentar de qualsevol de les seves propietats, vol continuar gaudint de la vida privada amb els qui més estima navegant a mar obert.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Feadship (@feadship)

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!