"Jo, tío, qué fuerte". Els seguidors d'Operación Triunfo 2017 recordaran perfectament aquesta frase i, especialment, la seva autora. És Amaia Romero, la jove navarresa que va guanyar aquella edició del talent show, que va anar a Eurovisió 2018 amb el que llavors era la seva parella, l'Alfred García, i que es va convertir en tot un fenomen musical, amb permís de Rosalía, és clar. L'Amaia combina una veu portentosa amb un caràcter allunyat del posat de les estrelles més rutilants, i amb un ritme de producció musical reduït a la mínima expressió. De fet, el seu primer senzill ha arribat aquest mes de maig de 2019, és a dir, pràcticament un any i mig després de la sortida de l'Acadèmia d'OT. "El relámpago", que així se'n diu el tema, ha estat realment un llampec molt lent i treballat.

El Relampago Amaia Romero @carladesink

@carladesink

La de Pamplona ha començat a presentar en públic aquesta cançó, com ara al festival Warm Up a Múrcia, on va compartir escenari amb el grup asturià Axolotes Mexicanosdel que l'Amaia sembla ser molt fan... i molt bona amiga. El bolo es va convertir en una festa a dalt de l'escenari. Una festa a la que Romero va arribar "un poco borracha"

No es pot negar que la noia és pura sinceritat i joventut. Els seus companys de concert (que segurament compartien el mateix estat d'excitació, tot i que de forma més discreta) van tractar de treure'n ferro: "No digas eso, que no se nota. Ellos también, que son las tres de la mañana". I van començar a tocar els acords d'un tema, alliberant-los del compromès moment. Amaia es deixava anar saltant, agitant-se, feliç, fins que va agafar el micròfon per acompanyar la banda. I bé, el resultat és una evidència de que sí, que Amaia anava contenta. No és que Axolotes sigui cap grup melòdic, ni molt menys, però tampoc cal ser un expert per adonar-se'n. A molts usuaris de les xarxes el comportament d'Amaia els hi ha donat ales per censurar públicament a una jove de 20 anys. 

Amaia Romero i Axoletes Mexicanos @CmonMurcia

@CmonMurcia

I és que Amaia és el blanc de les crítiques de un sector de la població que no perdonen la seva incontinència verbal, innocència i pensament no alineat, com quan va dir que el llibre "España de mierda" de Albert Pla no faltava a la seva maleta o més recentment, quan deia que no l'agradava La Vendala cançó que el català Miki Núñez interpretarà el 18 de maig a Tel Aviv representat Espanya a Eurovisió.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat