Avui s’acaba definitivament (o no) la nova Operación Triunfo. Després de proclamar vencedora Amaia la setmana passada, TVE s’ha tret de la màniga un programa especial que s’emetrà aquesta nit amb les millors actuacions dels nous triunfitos. A tots els esperen diferents concerts per Espanya per aprofitar la tirada. Però potser per algun d’ells serà l’última vegada que actuaran en un plató i per tornar-los a veure amb un micro a la ma caldrà anar a sales de festa o a creuers. No serà el cas d’Amaia i Alfred, que visitaran Lisboa per defensar el seu amor a Eurovisió:

Potser tampoc per Aitana o Ana Guerra, soles o fent duet artístic amb Aitana War i Lo malo.

‘Lo malo’ pot arribar per la resta de concursants. Perquè fora d’OT fa molt fred. Només cal donar un cop d’ull al que estan fent, no ja els primers expulsats de les anteriors edicions, sinó els guanyadors dels altres OT. Ainhoa Cantalapiedra, guanyadora d’OT2 l’any 2002, feia seva la paraula més famosa de Mónica Naranjo en la gala final. Perquè ‘sobreviure’ és el que ha intentat en el món de la música sense gaire èxit: quatre discos sense pena ni glòria i un intent fallit d’anar a Eurovisió el 2010.

La Comunitat Valenciana ha donat dos guanyadors. I tots dos més oblidables que una paella covada a un xiringuito de la platja. Vicente Seguí, un succedani descafeïnat de Nino Bravo que va publicar tres discos...

...i Nahuel Sachak, l’últim guanyador abans de l’edició d’enguany, que set anys després del seu ‘èxit’, continua buscant el paradís. No va arribar amb la música i fins i tot va haver de treballar com a stripper.

Tampoc els hi va anar massa bé a Sergio Rivero i Mario Álvarez, guanyadors d’OT3 i OT6 respectivament. El panorama per aquest últim no va ser per tirar cohets, i tot i gravar tres discos, ara es dedica a fer bolos amb l’Orquestra Panorama.

Pel que fa a Rivero, d’altres companyes seves d’edició van tenir més repercussió, com Edurne o Soraya. Igual que la lleidatana Lorena Gómez, guanyadora el 2006, i que ha combinat algun disc amb alguna participació a Tu cara me suena.

Capítol a banda mereix Virginia Maestro, més coneguda com Virginia Labuat. Després de ser la ‘protegida’ de Risto Mejide en l’OT6 del 2008...

...ha vist com el qui va arribar a la final amb ella, Pablo López, ha tastat el sabor de la glòria mentre ella s’ha hagut de conformar amb algun disc i puntuals participacions en diferents curtmetratges. A partir d’avui, doncs, veurem què passa amb Amaia Romero fora dels focus de l’acadèmia. De moment, ella mateixa interpretava la cançó Miedo a la gala final, “miedo de volver a los infiernos, a tenerte que olvidar...”