Repassar la fotografia que il·lustra aquest article resulta, si més no, curiós. És la família reial espanyola, el 2009, a la sortida de la comunió de Victoria Federica, filla de la Infanta Elena i Jaime de Marichalar. Poc temps després, vindria el divorci de la parella. També veiem Froilán, l'avi Joan Carles I, el tiet Urdangarín... i un altre tiet: Álvaro de Marichalar. Tots els que hem nomenat són gairebé proscrits a la Zarzuela de Felip i Letícia, dos que per cert no surten a la imatge. Ens centrarem, però, en l'aventurer Álvaro, embogit antiindepe i ultradretà, que passa el coronavirus a Miami, on va quedar atrapat (mental i físicament) en la seva volta al món en moto d'aigua

Álvaro Marichalar  EFE

Álvaro de Marichalar  EFE

Álvarito ha revifat de la depressió per la cancel·lació del seu repte nàutic amb l'eclosió de les protestes fatxes de VOX, i s'ha dedicat aquests dies a pregonar la paraula d'Abascal a Florida, "tierra española". Va oferir un míting enmig del carrer dirigit a una colla de mòmies expatriades, i els vídeos resulten patètics i ridículs. No val la pena reproduir les seves paraules, perquè no és més que propaganda d'extrema dreta rància i feixuga. Però la gesticulació del personatge resulta entretinguda: un 'franquito' bronzejat parlant de llibertat i resant un pare nostre pel bé de la pàtria. La xarxa peta de l'atac de riure.

Álvaro Marichalar Miami twitter

Alvaro de Marichalar @demarichalar

Alvaro de Marichalar travesia @demarichalar

@demarichalar

Més coses bones que ens deixa la pandèmia: tenir-lo ben lluny. Si es queda una mica més, pot jugar al domino amb Joan Carles quan s'exiliï en el Carib per evadir les seves responsabilitats.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat