La mentida, molt sovint, té un 'efecte boomerang'. Quan creus que t'has desfet d'ella i et relaxes, s'hi torna. I acaba impactant a la cara del seu autor, com un sonor i vergonyant ventallot. Un rotund ridícul que té un xic de justícia. Ni que sigui poètica. Bé, doncs un dels mantres contra Catalunya, aquell de l'adoctrinament escolar i televisiu, ha completat el seu cicle vital com a obra mestra de la factoria de calúmnies espanyolistes. El boomerang ha tornat a casa. Tot gràcies a la intervenció del flamant alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, a un programa de Telemadrid titulat 'La vuelta al cole'. Famosos que visiten una escola i fan una petita masterclass, cadascú a la seva especialitat, és clar, i interactuen amb ells. La idea és que l'espectador acabi dient: 'Qué majo/maja, qué bien se lleva con las criaturas'. La visita de l'alcalde del PP, però, no es resumeix així.

Reaccions com aquestes són les més habituals al vídeo del regidor explicant la diferència entre la dreta i l'esquerra. "Nosotros vamos a poner todos los medios para que decidáis que queréis ser, la izquierda sin embargo va a querer decidir por vosotros". Una història infantil de bons i dolents del 'professor' Almeida, i que el periodista Antonio Maestre defineix amb encert i ironia: "Terribles imágenes de adoctrinamiento en las escuelas de Catalunya". Són terribles, sí, perquè fan llàstima. Pel contingut, per la posada en escena, pels crits i el compte enrere dels seus 'alumnes' perquè callés, i pel reguitzell de crítiques que ha rebut a la xarxa. Ben mirat, però, això últim és el millor de tot plegat.

Jose Luis Martinez Almeida braç dreta Europa Press

Jose Luis Martinez Almeida braç dret Europa Press

Jose Luis Martinez Almeida cole @telemadrid

Jose Luis Martinez Almeida cole @telemadrid

Una vegada més, la dita castellana tomba les mentides catalanòfobes: "Cree el ladrón que todos son de su condición". D'adoctrinar saben molt al trifachito.