Que el programa El Chiringuito s'hagi pres unes setmanes de vacances no vol dir que els seus tertulians més bel·ligerants descansin. Ni molt menys. Alguns d'ells, autèntics mestres en l'art de dir la primera ocurrència que se'ls passi pel cap, fan gala d'un catàleg de temes molt variat. És el cas del sempre excitat Alfredo Duro, un merengón de tomo y lomo, i que a falta de benzina futbolera ha trobat d'altres materials incendiaris, com ara l'arribada de l'home a la Lluna. Duro, que tenia 9 anys quan la missió de l'Apollo 13 va posar el peu al satèl·lit terrestre, ho té molt clar: Això de la lluna és "el timo del tocomocho", i més concretament el "de Armstrong. Yo soy más de Gagarin". Molt bé Alfredo. Llàstima que la fotografia no acompanyi la teva teoria.

I és que, com els internautes li van fer saber massivament, la que surt a la imatge és una dona: La Valentina Tereshkova, primera dona en volar a l'espai i que va ser l'escollida pel govern de l'antiga Unió Soviètica per condecorar l'expedició nord-americana, els del "timo del tocomocho" o "una americanada que no se sostiene". L'errada podria quedar en anècdota si no es tractés d'un bocamoll recalcitrant com l'Alfredo, "posseïdor" de la veritat absoluta tant si parla d'un fora de joc, de gustos musicals​ o de viatges espacials. Ell solet ha obert la porta a l'escarni terrícola.

Alfredo Duro siesta @alfredoduro1

@alfredoduro1

Queden pocs dies per la tornada estiuenca de l'alineació de tertulians de Josep Pedrerol, però Alfredo Duro ja fa la pretemporada. I ho fa mirant a la lluna, de la que només ell sap el seu secret. Coses de ser un extraterrestre