Alfonso Merlos ha d’abandonar la televisió. És la decisió que ha pres el Col·legi d’Advocats de Madrid (ICAM) en una reunió extraordinària per decidir què fer amb el periodista ultradretà, que és al capdavant del departament de comunicació de l’entitat, després de l’escàndol del vídeo viral amb l’Alexia Rivas. Però encara n’hi ha més.

Alfonso Merlos Mediaset

Mediaset

Cinc hores de debat entre els 14 membres de la Junta de Govern de l’ICAM van servir aquest dilluns per posar-se d’acord en la sanció a Merlos. Segons apunta el portal Confilegal, hi havia tres opcions: 1. Mantenir-li la feina i esperar que la polèmica desaparegués dels mitjans, 2. Retallar-li el sou i prohibir-li continuar treballant a la televisió i 3. Fer-lo fora. Finalment sembla que es van decantar per la segona. “Se va a revisar su contrato y si puede seguir yendo a las televisiones como hasta ahora, porque consideramos que muchas de esas apariciones son incompatibles con ser director de Comunicación del Ilustre Colegio de Abogados de Madrid”, han afirmat fonts de l’ICAM al mateix digital. Alguns dels membres de la Junta van arribar a afirmar que l’affaire sexual de Merlos havia malmès la seva imatge i que per això calia prendre mesures exemplaritzants. Les explicacions continuen així: “La realidad es que se llegó a la conclusión de que rescindir el contrato del tertuliano político y llevar a cabo su despido se mostraría ante la opinión pública como un supuesto error del Colegio por haberle contratado en el pasado”. Aquest és l’únic gripau que estan disposats a empassar-se.

Alfonso Merlos instagram

@alfonsomerlosoficial

Malgrat que li permeten quedar-se, la garrotada a Merlos és doble. D’una banda, perquè ha de dir adéu a una llarga carrera televisiva per la qual ha esdevingut un dels grans altaveus de la dreta mediàtica espanyola, amb un espai propi a 13TV i col·laboracions a Telecinco i Cuatro. I de l’altra, perquè la seva butxaca se’n veurà ressentida. Fins ara estava cobrant un total de 180 mil euros anuals de l’ICAM, dividits entre els 120 mil fixos que té per contracte, 30 mil de bonificacions per objectius i uns altres 30 mil corresponents a l’IVA. Ara falta saber quin serà el nou sou que li oferiran.

alfonso merlos surt del confinament GTRES

GTRES

Ana Rosa el trobarà a faltar. Els espectadors indepes i els espanyols d'esquerres, potser no tant.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat