La fama pot ser difícil de gestionar si arriba massa aviat o sobtadament. Macaulay Culkin, Drew Barrimore, Joselito o Marisol són només alguns exemples d’aquestes joguines trencades, personatges que es van fer extremadament famosos de la nit al dia i que van acabar caient a l’infern de l’oblit.

macauly culkin instagram

@macaulay.culkin

És potser per això que l’actor espanyol Alfonso Bassave, molt popular pels seus papers a produccions com ‘Estoy vivo’, ‘Pequeñas coincidencias’ o ‘Gran Hotel’, confessa a Icon d’El País que ja fa vint anys que es visita regularment amb un psicòleg. Gestionar els sentiments, fonamental en qualsevol àmbit de la vida: “Nos enseñan matemáticas en el colegio, cuando en tu puta vida vas a hacer una raíz cuadrada, pero no a escucharnos a nivel emocional o físico”. Control de les emocions, nova assignatura a les escoles?

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#letsparty for #paraisomagazine 🍺 #pressbassave

A post shared by Alfonso Bassave (@alfonsobassave) on

El madrileny buida el pap i explica per què és necessari que algú ens ajudi a gestionar les emocions, les inseguretats i els defectes que tenim cadascú. “La terapia te descodifica como persona y te muestra el lugar que ocupas en el mundo”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1,2...3...GO‼️ . 📸 @miguelzaragozaa

A post shared by Alfonso Bassave (@alfonsobassave) on

El psicòleg l’ha ajudat a sentir-se lliure i l’artista es confessa, potser per normalitzar el fet que molta gent vagi a un especialista. “Hace ocho años me habría sentido una víctima. Si alguien me criticaba en el terreno profesional me sentía rechazado como persona. Ahora si no le caigo bien a un compañero me da igual, no necesito la aprobación de nadie”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

😀 📸 @sergiopuigphoto #pressbassave

A post shared by Alfonso Bassave (@alfonsobassave) on

Bassave, empoderat. La teràpia l’ajuda a encarar els reptes professionals amb positivitat i a afrontar el dia a dia amb un somriure. “Ya no me siento culpable si tengo épocas de paro, aprovecho para irme de viaje, tocarme el higo o ver cuatro series enteras. Antes lo llevaba peor y me machacaba”. Viure sense preocupacions i acceptar que les coses venen com venen. Hi ha res millor?

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat