Alfons Godall és un economista català, empresari i consultor econòmic i financer. Va ser directiu i vicepresident del Barça durant la presidència de Joan Laporta del 2003 al 2010. I té un fill autista.

godall

FC Barcelona

Ell mateix va emocionar els seus seguidors de Twitter en un fil de missatges que va publicar fa uns mesos, on li dedicava sentides paraules com aquestes: "Estimat Eduard: Avui fas 8 anys. Quan vas arribar no sabíem que series diferent. El teu autisme ens va preocupar molt. Jo vaig perdre 11 kilos. Teníem molta por. Encara la tenim pel teu futur quan no hi siguem", "Gràcies per ensenyar-nos cada dia que existeix l’amor pur, incondicional i desinteressat. Mai no enganyes.Tu ets així i ens fas ser millors persones" o "Has après moltes coses que jo no m’esperava (ja sé que la teva mare sí!). Ara em demano què seràs capaç d’aprendre enguany".

Com qualsevol pare amb un nen amb necessitats especials, es desviu per ell. I com qualsevol persona amb un mínim de seny i talla moral, va sentir repulsió el passat diumenge al vespre mirant la tele. A Cuatro hi sortia Arcadi Espada assegut al Chester al costat de Risto Mejide. Durant 40 minuts va haver de sentir la supèrbia i la immundícia constant d'un home que va deixar fa molt temps el respecte guardat en un calaix. Escoltar el que deia de les dones, de les agressions, de La Manada, es feia difícil d'empassar. Recordar les vomitives paraules del fundador de Ciutadans sobre els nens amb síndrome de Down ja va ser massa.

espada risto4

Cuatro

Veure com el presentador el feia fora del programa no va calmar, però, la ira que Godall va sentir en escoltar com Espada exigia que els fills amb síndrome de Down haurien de demandar els pares per deixar-los néixer i que la seguretat social es gasta molts diners en nens amb diferents malalties que si es preveuen es podrien estalviar. Si l'humorista Arévalo ja va ser rotund en titllar Espada de "hijo de puta", ara Godall ha estat encara més contundent amb el que li ha dedicat al polèmic periodista: "Com a pare d’un nen amb necessitats especials que és la joia de casa nostra, que és bo i que no sap que en el món existeixen monstres abominables com aquest tros de merda, li dic a Arcadio Espada: Nazi exterminador, no mereixes l’aire que respires! I callo per no dir res més! FDP".

"Monstre abominable, tros de merda, nazi exterminador, fill de puta...". I encara s'ha quedat curt. Unes paraules que li han sortit de l'ànima. I unes paraules que de ser pel diari 'El País', no les hagués pronunciat mai. Per què? Perquè el mitjà considera que si Risto Mejide creia que les paraules d'Espada eren impresentables, "la única respuesta digna es guardar la entrevista en un cajón y no emitirla nunca. O sea que Risto tiene la misma consistencia moral que le afea a Arcadi". Una censura recomanada que ha rebut una ràpida resposta per part del presentador del programa, a qui s'hi ha sumat Xavier Sala-i-Martin:

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat