Terrible notícia per a Alexia Putellas, Pilota d'Or del Futbol Club Barcelona i màxim exponent de l'excel·lència assolida pel Barça femení. La migcampista es va lesionar durant un entrenament previ a l'inici de l'Eurocopa que comença aquest mateix dia 6 al Regne Unit. Restaven només 3 dies per al debut de la selecció espanyola contra Finlàndia, però el genoll de la crac blaugrana ha col·lapsat. I de la pitjor manera. La lesió és gravíssima: s'ha trencat el lligament creuat anterior del genoll esquerra. Té, com a mínim, 6 mesos de recuperació per davant. Es perd la competició internacional i, molt probablement, la propera temporada amb el club blaugrana. La fatalitat s'ha acarnissat amb la jugadora de 28 anys, sens dubtes.

La trencadissa no ha estat només a la cama de la futbolista, no. També s'han trencat les seves il·lusions, la seva ànima. Per no parlar de l'afició culer, que la considera una deessa i part de l'escut. Tot el planeta futbol està patint per ella i amb ella, el futbol no és el mateix si l'Alexia no és sobre la gespa. La consternació és absoluta. Sí, són jugadores de primer nivell i les lesions sempre estan a l'aguait, però la cruesa, la gravetat i el moment tan inoportú han convertit aquest entrebanc en un drama. 

ALexia Putellas muletas lesion Twitter
Alexia Putellas amb crosses després de lesionar-se / Foto: Twitter

Alexia Putellas ha trencat el seu silenci després de patir una de les pitjors lesions del món de l'esport

Ara bé, Putellas és molt més que una de les millors jugadores del món. També és una persona admirable, excel·lent, increïble. Algú que s'ha sobreposat a cops encara més durs a la seva vida, com patir la mort d'un ésser tan estimat com crucial en la seva existència. No és fàcil de doblegar ni de vèncer, una qualitat que no s'entrena: la tens o no la tens. I ella és de les primeres. Per això la seva reacció ha estat commovedora, d'autèntica campiona en la competició de la vida. Acaba de signar un post a Instagram que s'ha de llegir una i mil vegades. Per emmarcar. "Miro la foto y veo lo rápido que puede cambiar todo en un apoyo o un segundo, pero lo primero que me ha confirmado esta situación es el amor real y puro que siento hacia este deporte. Podría culparlo de porqué ahora, porqué a un día de que empezara la Eurocopa que tanto tiempo llevo deseando y trabajando, pero no lo hago. Siento que he sido una privilegiada durante mucho tiempo".

ALexia Putellas lesion Twitter
Alexia Putellas lesionada de gravetat / Foto: Twitter

Putellas commou amb el missatge als seus fans i promet tornar amb més força que mai

L'Alexia ja té la mirada fixada el final del túnel, malgrat que només acabi d'endinsar-se en la foscor d'una de les pitjors lesions per a una esportista. "Empieza una nueva etapa. Desde que tengo uso de razón, jamás he estado más de 5 días sin tocar un balón, entrenar o competir. Será todo un reto este proceso pero confío en recuperarme, retomar el camino y terminar lo que empecé". Que tothom es vagi preparant per a la seva tornada, perquè serà un huracà. Mentrestant, "seré una aficionada más durante un tiempo y viviré, gritaré y vibraré todos los momentos desde la grada. Compañeras, estoy con vosotras y con confianza plena. Sé de lo que sois capaces de hacer cada día y de lo poderosas que sois". Segur que les seves companyes es deixaran la pell per ella. S'ho mereix.

Putellas s'acomiada donant les gràcies a tots els que es preocupen per ella. No cal. Tot el contrari: gràcies a tu per cada gota de suor, per cada gest, per cada instant que ens has regalat. Torna aviat, i torna a tope. La vida i el futbol et necessiten.