Els organitzadors de la cimera mundial del clima, la COP25, semblen no tenir gaire clar quin és l'objectiu de la trobada. De veritat lluiten contra el canvi climàtic? De debò són ecologistes? O el que els preocupa és sortir a teles, diaris i mitjans de comunicació de tot el món? Només així s'explica la presència del cantant Alejandro Sanz, que ha passat per l'esdeveniment com a ponent estrella, anunciant que els seus concerts seran neutres (o propers a la neutralitat) en emissions de diòxid de carboni: ”Quiero conseguir que mi huella se reduzca y voy a implementar un estudio sobre la cantidad de CO2 que emiten mis conciertos. Es la única manera”. També ha reconegut que tots som culpables dels estralls causats per l'espècie humana, que ha viscut (i segueix vivint) d'esquenes a l'emergència climàtica. 

Tot preciós, però no gaire creïble. Sobretot repassant el tipus de vida del músic, retratat a les xarxes socials. Iots, motos, cotxes d'alta gama, viatges per tot el món en avió... en fi, tot molt sostenible i compromès. Amb el clima i amb d'altres reivindicacions que semblen de sentit comú. I no, no parlem d'un passat llunyà. Només cal anar a les publicacions del músic durant aquest estiu per comprovar que Sanz és dels que cremen benzina "porque yo lo valgo". O dels que es fan vegans per postureig (abandonant-lo quan li sembla oportú). O fins i tot, com a convidat de campanetes de corrides de braus. La repassada ha estat colossal.

Alejandro Sanz concert @alejandrosanz

Alejandro Sanz concert @alejandrosanz

Sanz ha dit als líders mundials que no tinguin por d'exigir sacrificis a la ciutadania. Que siguin valents. Si el nivell el marquen personatges com ell, estem perduts. Molt bé la cimera, la veritat. Un nou exemple de com vendre motos fent-les passar per bicicletes. Alejandro, sempre donant la nota.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat