Aquest dimarts, milions d'argentins estaran palplantats davant dels televisors per veure com li va a la seva selecció a la primera semifinal del Mundial de Qatar. L'albiceleste de Leo Messi, Lautaro, Di María i companyia s'enfronta a la Croàcia de Luka Modric buscant el primer bitllet per la final somiada. Tot el país vol que el millor jugador de la història del futbol aconsegueixi per fi la tan desitjada Copa del Món que li falta al seu brillant palmarès. Tots els argentins units per alentar a la seva selecció aquest vespre i esperar rival a la final de diumenge, presumiblement, la França d'Mbappé. El Mundial per la hinchada argentina no va començar amb bon peu, amb derrota contra l'Aràbia Saudita, però després es van refer i sota el lideratge de Messi van passar la fase de grups, per eliminar després Austràlia i els Països Baixos als vuitens i quarts de final respectivament.

Només cal veure aquestes imatges per adonar-nos de l'eufòria que es va desfermar just després d'eliminar la selecció orange en una agònica tanda de penals. Una tanda de penals, post pròrroga, que va arribar quan els argentins ja assaborien el passi a semifinals. Guanyaven per 2 a 0 al minut 83, però aleshores, un davanter holandès, Weghorst, va aconseguir primer el 2 a 1 i després l'empat a 2 definitiu, just en la darrera jugada del partit, una falta al darrer minut del temps de descompte, al minut 101'!! I qui va ser l'àrbitre que va concedir tants minuts de descompte al final dels 90 minuts reglamentaris? Qui va ser el col·legiat que amb aquesta prolongació va fer vessar el got de la paciència dels jugadors i aficionats argentins, després d'un arbitratge nefast durant tot el partit?.... Bingo! L'àrbitre espanyol Mateu Lahoz:

mateu messi
Metu Lahoz i Leo Messi / Efe

Un trencilla que Messi coneix bé de la seva etapa a la Lliga espanyola i que ja el va haver de patir sovint quan vestia la samarreta del Barça. No només ell. Molts companys de vestidor com els jugadors de l'Atlético de Madrid Rodrigo de Paul, Ángel Correa i Nahuel Molina, els sevillistes Acuña, Montiel i el Papu Gómez, els jugadors del Vilarreal Juan Foyth i el porter Rulli, o els bètics Guido Rodríguez i Pezzella. L'àrbitre espanyol va indignar els jugadors damunt la gespa, els aficionats a les seves cases... o algun famós periodista i presentador en un estudi. Amb la selecció espanyola ja eliminada, Mateu Lahoz va encarnar les ires de molts argentins contra els espanyols. I no només esportives. Perquè el famós presentador Alejandro Fantino va tirar d'història per destrossar Espanya i els espanyols

fantino

Fantino estava veient el partit entre l'Argentina i els Paísos Baixos quan després de patir l'arbitratge de Mateu Lahoz durant tot el partit, va esclatar. I de mala manera. Comença tranquil: "Me está dando cierto miedito el sorete del árbitro". Després, però, no hi ha qui l'aturi: "¿Cómo no te vas a enojar? Son unos hijos de puta, boludo. Diez minutos dieron!! Son unos ladrones! ¡Hace 500 años que nos roban! ¡'Hace 500 años nos robaron el oro, la plata, nos trajeron enfermedades y nos hicieron mierda! ¡Y ahora nos siguen garchando estos hijos de puta! ¡Ladrones hijos de puta, soretes, chorros! ¡Diez minutos nos dio este ladrón!". Com es veu, però, aprofita el descompte que va donar Mateu Lahoz per passar comptes no només amb ell, sinó amb tots els espanyols pel que han fet en la història...:

...si algun dia l'Argentina i Espanya coincideixen en algun altre Mundial, no ens volem ni imaginar el que dirà Fantino com la Roja guanyi gràcies a l'àrbitre...