Carlos Alcaraz, o millor, tal i com a ell li agrada que li diguin, Carlitos Alcaraz, ha deixat tothom amb la boca oberta. Lliçó descomunal de tennis, el que està fent aquest jove de 19 anys murcià és a l'abast de ben poquets. Després de guanyar el Barcelona Open Banc Sabadell, ara acaba de proclamar-se campió del Mutua Madrid Open, el Masters 1000 de Madrid, amb una autoritat, seguretat, desparpajo i talent insultants. No sembla que tingui l'edat que té, no sembla algú que està començant, perquè el que fa només ho poden fer els escollits. Ha guanyat el trofeu després de desfer-se del número 4 del món i el millor jugador de la història, Rafa Nadal, en quarts de final. Després, en semis, el número 1 del món, Novak Djokovic. I després, a la final, passant per sobre del número 3 del món, que mai havia perdut en aquest torneig, l'alemany Alexander Zverev.

carlitosalcarazz 280050102 174207014957009 3363840011612797617 n (1)
Carlitos Alcaraz / @carlitosalcarazz 
carlitosalcarazz 280015231 368050221942582 1822704945123552142 n (1)
Carlitos Alcaraz / @carlitosalcarazz 

Ningú sap fins on pot arribar aquest murcià amb un carisma, talent i magnetisme descomunals. El nou ídol de l'afició, ara ha fet embogir els madrilenys pel que ha fet aquests dies a la Caja Mágica. Sembla tocat per una vareta màgica, sembla l'escollit, sembla, ara sí, el jugador que agafarà el relleu del tennista de Manacor pel que fa al cor dels aficionats. Ningú s'ha volgut perdre aquests dies els seus partits: des del rei Felip, amb ulleres de sol i look Corrupción en Miami, fins a la infanta Elena amb el seu fill Froilán, passant per una presidenta dels madrilenys, Isabel Díaz Ayuso, que va indignar el personal en omplir-se la boca parlant de l'avi d'Alcaraz

DL u510607 022
Isabel Díaz Ayuso / GTRES
Infanta Elena cara rara GTRES
Infanta Elena  GTRES

Tots ells, tot i les imatges, que semblen indicar el contrari, s'ho van passar d'allò més bé. Sobre l'èxit de l'esportista de moda n'han parlat, evidentment, a El món a RAC1 del Jordi Basté. Primer, amb el gran Àlex Corretja, comentarista del partit a TVE, explicant fins on pot arribar Alcaraz. I després, amb els tertulians habituals dels dilluns que analitzen l'actualitat esportiva. Entre ells, Santi Segurola, que abans d'acabar la conversa que estaven tenint sobre el Barça, no s'està de dir el que molts hem pensat mirant les imatges aquests dies per televisió: "Jordi, solo una cosa... el ambientito que había ayer en la Caja Mágica, ¿eh? Madre mía... Parecía... todos estiraditos. En mi opinión, bastante paleto. Parecía que habían aterrizado en helicóptero. Me dá una cosa cuando un deporte se hace tan clasista, pero además, de una forma tan poco natural...". Se li ha entès tot.

mutua
Efe

El millor, el que va fer el mateix Alcaraz al final de tot: "Cuando firmó en la pantalla de la cámara 'Viva Murcia. Viva El Palmar', que era exactamente todo lo que probablemente repugnaban todos los que estaban por allí", diu Segurola. Basté remata: "Sí, és com si aquí hagués posat Visca Port de la Selva i Visca Catalunya. Li haguessin dit 'Ja està bé!'... Per no parlar de la foto de l'alcalde de Madrid al costat de Feliciano López, que semblen unes setrilleres". Doncs sí. Subscrivim tot el que diu Segurola sobre el que es va veure a la Caja Mágica... és com si per art de màgia hagués desaparegut el públic de tota mena aficionat al tennis i només haguessin permès l'entrada als señoritos.