Els barcelonins votaran al maig, diumenge 26-M, per triar alcalde i per escollir papereta no entraran en una cabina de vot secret sinó al camarot dels germans Marx. Les candidatures proliferen com carteristes al metro i el primer que les ha ajuntat no és Lídia Heredia sinó Està passant. Pels qui es perden en el mar de noms, freaks, guiris, fatxes i indepes de tot tipus la foto del debat electoral és hilarant:

candidats bcn TV3

TV3

Com el càsting d'OT, un sopar d'empresa que acaba fatal, la portada xunga del Sgt. Pepper's o l'aliniació (o alienació) d'un equip de futbol. D'esquerra a dreta i de dalt a baix: Jair Domínguez a l'última fila amb Toni Soler i entremig els caps de llista per decidir de Vox i CUP (Vidal Quadras? Garganté?) i el senyor Karl Jacobi, l'alemany que va increpar Roger Torrent de dreta extrema a qui Victoria Álvarez, ex de Junior Pujol Ferrusola, va presentar la candidatura. A la segona filera: Jaume Collboni, Jordi Graupera. Josep Bou i Ferran Mascarell. Sota d'ells un còmic islandès Jón Gnarr que va ser alcalde de Reykjavík i Neus Munté. I a sota Ernest Maragall, Ada Colau i Manuel Valls. 12 cares, més que districtes té la ciutat. Fins i tot Soler es descomptava i en comptava només onze.

Sobre a quin partit pertany cadascun, alguns ni el saben. Dijous és el dia que l'humor pren TV3: Polònia explota amb un enorme 25,1%, La nit dels Òscars puja al 19% i Està passant, l'únic en directe, fresc i diari, un boníssim 15,8%. Imprescindibles.