Dos mesos de vacances. 60 dies. És molt de temps. Ja ens agradaria a molts de nosaltres gaudir-los. Però és clar, d'Albert Rivera només n'hi ha un. Afortunadament, segons el criteri de bona part de la societat. De fet, fent una ullada al que se'n diu després de la seva tornada a fer cafetons amb Susanna Griso a Antena3, cada cop són més els que no suporten al líder taronja. Exactament com li està passant a Cs, on impera el cames ajudeu-me. Rivera ha tornat a l'aparador mediàtic i ho ha fet més Rivera que mai. Provocador, xulesc, monotemàtic, un xic victimista i força cínic. Ell, però, es defineix com "coherent". Un terme que ha provocat el primer esclat dels espectadors i tuitaires. Era només el toc d'inici, però apuntava maneres.

Catalunya i Barcelona han estat dos dels hits dels dia que l'ex orador de concursos televisius, fent honor al seu pas pel 'Comecocos' de Telecinco, ha repetit amb insistència. "Inasequible al desaliento", que diria un quasi 'tocayo' seu, José Antonio Primo de Rivera. Primer, amb la Diada: "Si gobernamos en España o Catalunya recuperaremos la Diada para todos”. Després, amenaçant amb el seu número fetitxe contra la Generalitat. I per últim, agitant la inseguretat a Barcelona i enviant encàrrecs: "Le pido a Ada Colau que se dedique a vigilar las calles". Aquest ha estat el repertori dedicat a la seva 'enyorada' terra, pensat en tres minuts estirat a la gandula davant de la piscina. 

Albert Rivera maquillatge Antena 3 @albertriveradiaz

Albert Rivera maquillatge Antena 3 @albertriveradiaz

Si algú es pensa que les úniques crítiques a l'Albert han vingut des de Catalunya, s'equivoquen. La cua dels agreujats és descomunal. Apuntin: Socialistes, d'Unidas Podemos, exvotants de Cs, feministes, gent del PP (especialment a Madrid), comunitat LGTBI, seguidors de VOX... Ens deixarem molts, segur. Però demostra dues coses: Que tant d'estiueig no l'ha caigut gens bé a Rivera ("viene peor de cómo se fue") i que, efectivament, és coherent: Ningú l'aguanta. Tothom acaba fugint. Afartarà també a la Griso i li tancarà l'aixeta del cafè?