Aitana Ocaña va passar per 'El Hormiguero' de Pablo Motos per promocionar el seu pròxim disc, 'Alpha', i la gira que la portarà per un munt d'escenaris de l'Estat espanyol. És l'enèsima visita de la cantant catalana al xou d'Antena 3, d'aquí a poc li donaran el passi platinum, és de la casa. Ara bé, és ben segur que aquesta aparició serà difícil d'oblidar: no pas per Motos, que sempre fa la mateixa entrevista però canviant acudits i cuñadismes. La diferència és el que li va passar quan intentava accedir a les instal·lacions de la cadena. Una vivència desagradable i que va superar de manera magistral.

Diem que l'Aitana tractava d'accedir a l'interior d'Antena 3, i no és una forma de parlar. És literal. L'extriunfita va ser assaltada per un nombrós grup de fans que volien autògrafs, fotos i tot el que la parella de Sebastián Yatra estigués disposada a compartir. La majoria dels allà presents eren joves, també alguns infants acompanyats dels seus pares. Un d'aquests progenitors va oferir el pitjor exemple possible a la seva criatura, quan en veure que la cantant no atenia el fill o filla, no va tenir una millor idea que insultar-la. "Asquerosa de mierda", li va dir. No hi ha proves, o de moment no s'han esbombat, però és el que els allà presents n'asseguren. I veient la reacció de l'Aitana, la veritat és que la teoria sembla plausible.

Aitana Instagram
Aitana, contra un pare agressiu / Instagram

El vídeo que circula a tota velocitat per diferents plataformes recull precisament la resposta de l'artista. Impecable és fer curt. "Solo te pido que tengas un poco más de respeto", li implora. El pare, no content amb la seva acció, insisteix. Vol tenir raó. "Es que la otra vez hiciste lo mismo". Ah, alerta. Que és personal. I que l'home aquest té molt de temps lliure, també. Aitana: "Yo siempre que puedo me paro. Solo os pido un poco de respeto. Eso no está bien que lo digáis". De fons se senten veus dient "muy bien, muy bien", recolzant Ocaña. "Siempre que voy por la calle y me piden una foto, siempre se la hago". El senyor, en un gest de lucidesa tardana, claudica: "Vale, pues te pido perdón". Aitana deixa anar un "gràcies" i, oh sorpresa, continua amb les fotos i les signatures. Precisament el que li retreia el paio, que remata l'escena patètica dient-li al seu acompanyant, mort o morta de la vergonya, "no llores. Ahora que estás con ella..." Demencial. 

La xarxa, i no només el fandom de la de Sant Climent de Llobregat, aplaudeixen amb les orelles. Un 10.