El Barça femení de futbol és un fenomen que va més enllà del terreny de joc. L'impacte mediàtic de les blaugranes és global, viral, bestial. Noms com el d'Alexia Putellas, Mapi León o Aitana Bonmatí han transcendit a l'àmbit esportiu. Ara també són personatges que interessen al públic en general. Més enllà de la part frívola que alguns puguin retreure a aquesta nova condició, és el millor que li pot passar al futbol femení i a les jugadores que el practiquen a tots els nivells. Especialment, és clar, de forma professional. Són al gran aparador de l'opinió pública, són líders, ídoles, icones. I els programes de televisió de culte i èxit ho saben: per exemple, 'La Resistencia​' de David Broncano, que ha entrevista precisament l'Aitana, la gran migcampista culer i de la selecció espanyola.

La de Sant Pere de Ribes, a punt de jugar l'Eurocopa a partir del mes de juliol, va presentar-se al teatre on enregistren aquest xou preparada per a tot. Sobretot per entomar els acudits i algunes pulles del presentador, furgant en una ferida recent: la dolorosa derrota contra l'Olympique de Lió per 1 a 3 a la final de la Champions de Torí. El somni de repetir el màxim trofeu va quedar esborrat en 30 minuts per les franceses, que van recuperar l'extraordinari nivell que les va convertir en les tiranes absolutes del futbol continental durant molts anys, tot just abans de l'eclosió del Barça. L'Aitana deia que "de las derrotas también se aprende", a la qual cosa Broncano replicava: "Pero se aprende menos. Seguro que estabais en el vestuario pensando que habíais aprendido mucho". 

David Broncano La Resistencia Movistar+
David Broncano a 'La Resistencia' / Foto: Movistar+
Aitana Bonmatí medalla Champions Twitter
Aitana Bonmatí recollint amb orgull la medalla de subcampiona de la Champions / Foto: Twitter

Aitana Bonmatí li torna el 'zasca' a David Broncano

La jugadora catalana va tenir temps de venjar-se del 'zasca' del xouman. Ho va fer amb una altra cleca, rebaixant l'eufòria per les possibilitats del combinat de l'Estat al campionat que es disputarà al Regne Unit. Alguns creuen que serà bufar i fer ampolles, però res més lluny de la realitat. Malgrat les grans exhibicions del F.C.Barcelona al llarg de la temporada (columna vertebral, dos cames i un braç de l'equip dirigit per Jorge Vilda), això no garanteix cap èxit a l'Eurocopa. No va poder ser més clara: "Vengo a decir que la gente se calme. No os flipéis. España, a nivel absoluto, no ha hecho nada importante aún y estamos en el camino". La paraula clau: flipats. Enorme l'Aitana.

Aitana Bonmatí La Resistencia Movistar+
Aitana Bonmatí a 'La Resistencia' / Foto: Movistar+

Un joc molt perillós a 'La Resistencia' i destrosses a plató

Per a flipat, però, el moment culminant de la nit. Va venir de la mà d'un joc entre presentador i convidada que va acabar revelant-se com molt perillós. La mecànica, senzilla: Broncano centrava pilotes a la blaugrana i aquesta intentava colar-les per un forat del fons del decorat. Bonmatí s'ho va prendre amb calma, no volia fer-la de grossa. No així l'amo de la barraca, que es va passar de frenada. En comptes de tocar l'esfèric amb delicadesa i precisió, responia les passades de la jugadora amb puntades de peu ben violentes. El tercer intent va ser el pitjor. La pilota sortia disparada cap amunt i impactava en un focus, destrossant-lo. Broncano va ser renyat, fins i tot, pel regidor de 'La Resistencia'. "Ya paro, ya paro". El tècnic estava doblement preocupat: li estaven desmuntant la paradeta i posant en risc els allà presents. Per cert, que d'encertar-la dins del forat, ni flowers.

Foco roto La Resistencia
El focus destrossat per David Broncano a 'La Resistencia' / Foto: Movistar+

La subtilesa no sembla el fort de Broncano, no. Si més no, amb els peus.