Vivim immersos en la voràgine informativa per una epidèmia planetària: l'expansió del coronavirus. Des de fa setmanes no se'n parla d'una altra cosa. Cert que l'alarma sanitària no és per menystenir-la. La situació a la Xina és molt preocupant, i els casos s'han escampat per tot el món. A casa nostra, la malaltia ha tombat un esdeveniment de la importància del Mobile, però afortunadament no tenim casos confirmats. A l'estat espanyol s'han registrat dos, un a la Gomera i un altre a Palma, sense conseqüències greus ni mortals. Tot i això, és el tema recorrent als mitjans de comunicació. Mentrestant, hi ha una altra epidèmia que colpeja Espanya i que sí que mata: la violència de gènere i els assassinats masclistes. 11 durant aquest 2020, més de 1000 des que es van començar a comptabilitzar el 2003. D'aquesta se'n parla molt menys, sobretot si ets de VOX. Només quan s'ha d'afegir el cadàver d'una nova dona. 

coronavirus transport xina EFE

coronavirus transport xina EFE

concentració assassinat masclista Moraira EFE

concentració assassinat masclista Moraira EFE

La cínica paradoxa ha fet esclatar una de les artistes catalanes més internacionals: Aitana Ocaña. La de Sant Climent de Llobregrat ha fet servir tot el sarcasme possible per denunciar aquesta situació. Concretament, ho ha fet a través d'un stories en el que juga amb el sensacionalisme i l'alarma per la malaltia d'origen asiàtic, enviant un contundent missatge que vol conscienciar la nostra societat. Un titular fals de diari que amaga, a la lletra petita, la trista realitat que ens envolta: "El coronavirus se cobra la primera muerte en España". La notícia explica la mort d'una dona de 28 anys a Esplugues de Llobregat, presentant-la com la "primera víctima" de la malaltia. La lletra petita ens aclareix la situació. No és el famós virus el causant, sinó l'assassinat a mans de la seva parella. Una mort real que va tenir lloc al mes de gener. "Tranquilo, puedes seguir preocupándote por el coronavirus".

mort coronavirus @aitanax

@aitanax

Aitana Ocaña camina @aitanax

Aitana @aitanax

Si tractéssim la lacra de la violència contra les dones amb la mateixa contundència que s'aplica a la famosa malaltia, potser no estaríem parlant d'aquest drama setmana rere setmana. "El machismo es un virus". Bravo per Aitana.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat