‘Ahora caigo’ és des de fa vuit anys un imprescindible de la televisió que s’emet cada tarda a Antena 3. El concurs presentat per Arturo Valls es fa des de Sant Just Desvern, però la catalanitat de l’espai no atorga directament un gran coneixement sobre la realitat catalana als seus participants. Que li preguntin sinó a en Berto Romero:

Prova del desconeixement sobre Catalunya, el que va passar ahir al darrer programa. Dues concursants havien d’endevinar, amb l’ajuda de deu pistes, el nom d’un polític (en un principi no se'n sabia l'origen). “Nació en 1947”, anuncia Arturo Valls. Una de les participants diu que és Mariano Rajoy. Error. Segona pista: “Nació en la provincia de Lleida”. L’altra concursant creu saber qui és i salta: “Pedro Sánchez”. El públic català del plató s’endú les mans al cap, el presentador s’exclama i ella fa com que no en té ni idea. El president del govern espanyol és nascut a Madrid però hi ha qui creu que va néixer a les Terres de Ponent.

Sense escoltar les altres pistes d’Arturo Valls, la majoria sap que el polític lleidatà que demanen és en Josep Borrell. Però per si no fos prou evident, aquestes són les indicacions que falten per saber de qui es tracta: “Lleva gafas, es ingeniero aeronáutico, es doctor en Ciencias Económicas, del PSOE, ganó unas primarias, fue ministro de González, fue presidente del Parlamento Europeo y fue ministro de Exteriores”. Amb totes aquestes pistes, les dues concursants continuen sense saber qui és. Fins i tot quan els diuen el nom fan que no amb el cap, com volent dir que no l’han sentit mai a la vida.

ahora caigo josep borrell lleida 2

Antena 3

Borrell abandona entrevista dw news - dw news

Deutsche Welle

A Antena 3, dues concursants no saben ni qui és Josep Borrell però ahir el PSC assegurava al debat electoral de TV3 que és “el català més universal”. Per fer-s’ho mirar. De ben segur que si el dirigent socialista estava mirant ahir 'Ahora caigo' va apagar la tele al crit de "Stop this record!".