Agnès Marquès no se n'ha sortit en el seu retorn a TV3 per reinventar les tardes. El magazine Planta baixa que hereta de Ricard Ustrell no ha complert les expectatives de la cadena i ha estat cancel·lat. Tècnicament, no ha renovat, com l'equip es temia amb les dades d'audiència. El programa ja va patir un seriós avís la temporada passada quan va renovar a la baixa, reduint molt el pressupost i passant a emetre's entre programes enllaunats a mitja tarda, després d'un culebrot Itàlia i abans del concurs de Llucià Ferrer. L'invent ha sortit malament i tot un equip de la productora La Manchester ha de trobar feina. No és el cas de la directora i presentadora Agnès Marquès, que ha tornat a ser plantilla fixa de TV3.

Agnès Marquès TV3
Agnès Marquès TV3

Marquès als 45 anys ha fet un viatge d'anada i tornada a TV3 i aquest era el primer cop que dirigia i presentava sola un programa gran. No se n'ha sortit. La periodista nascuda a Palma va debutar fent de parella de Ramon Pellicer al TN Cap de setmana i va presentar un programa però al Canal 33 i va passar bastant desapercebut. Es deia La gent normal. El Grup Godó la va convèncer per fer el gran salt en solitari, al programa nocturn No ho sé de RAC 1. Va haver d'agafar una excedència de TV3 que ara ha acabat amb la seva tornada. La incògnita és per fer què. Com ha passat amb Tomàs Molina, que marxava de la tele per fer d'eurodiputat i no ha sortit escollit i ha de tornar a TV3 però sense poder fer pantalla pel seu vincle amb ERC. En el cas d'Agnès la direcció de TV3 ja li ha trobat destí. De moment farà nits temàtiques, com les que havia de fer Laura Rosel que finalment ha acabat a la Universitat de Barcelona. Aquest dimarts la Marquès estrena la primera Nit sense ficció amb un copresentador molt jove pel qui TV3 sembla apostar fort: Josep Palau, un dels col·laboradors de Tot es mou que canvia Melero per Marquès. Aquesta és la nova parella de TV3:

Agnès Marquès i Josep Palau, TV3
Agnès Marquès i Josep Palau, TV3

El programa dels dimarts Sense ficció és un contenidor de documentals que de manera periòdica incorpora un debat en directe a plató sobre el tema del reportatge. Aquest debat serà avui conduït per la parella Marquès-Palau i abordarà l'experiment de deixar un grup de joves sense mòbil durant una setmana. Si la parella funciona bé no es descarta que segueixi per a properes Nits sense ficció. Agnès Marquès no té cap altre programa previst per la nova temporada i Josep Palau seguirà formant part del Tot es mou.

josep palau tags tv3 15 630x420
Josep Palau al Tags. TV3
josep palau tv3 15 630x420
Josep Palau, TV3

La seva cara els sonarà, però li ha crescut barba, per tenir menys cara de nen. Té poc més de 30 anys i és, com mitja TV3, de Badalona. Pot penjar-se-li la llufa de ser una estrella infantil. Fa molts anys era un dels presentadors del programa per a nens Tags del Canal Súper 3. Dels quatre que hi sortien no se n'ha sabut res dels altres tres (Raül Ferré, Sandra Morales i Aida de Sàrraga) però Josep Palau ha anat fent feina. Va tornar  a TV3 fent el Tot es mou estiu i se l'han quedat. Té telegènia i bona dicció. Li falta només una cosa que caurà pel seu propi pes: el pas dels anys.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!