Tot a 'Supervivientes'. Telecinco i Mediaset s'encomana a Sant Jorge Javier Vázquez i la terra promesa d'Hondures per taponar l'hemorràgia en les seves audiències. La cadena es resisteix a acceptar el nou paradigma: el públic s'ha atipat del seu model tradicional, com per exemple la seva tossuderia estèril amb talent xous i realities sense solta ni volta. Només interessen als irreductibles, però amb això no hi ha prou per liderar. Ni tan sols semblen acceptar una altra norma fonamental que regeix a tots els àmbits de la vida: la selecció natural.  Aplicat a la graella de Borja Prado, l'exemple és ben clar: el maltractament a 'Sálvame', una assegurança de vida malgrat que hagi perdut punch, i el que acaben de fer amb l'únic format de telerealitat que enganxava. S'ha estrenat edició i hom diria que l'únic al·licient és l'espectacle que ofereix el seu presentador català. El càsting, però, és d'una irrellevància desconcertant

Presentar un planter de rostres engrescadors per als teleespectadors hauria de ser la gran basa d'un programa com aquest, del que ja coneixem cada detalls de la mecànica i és molt difícil innovar. És el gran reclam, i no pas canviar cares en l'equip de presentadors, com la de Laura Madueño per la descontenta Lara Álvarez. Això és la xocolata del lloro, no va enlloc. No sabem quina ha estat la raó per la qual la productora i la pròpia cadena han acabat oferint la selecció que anit començava la seva aventura televisiva, però la sensació és que no han apretat gens. I mira que tenien un caramel a les mans: Jorge Bárcenas, ex de Victoria Federica. El discjòquei despechao havia pactat participar-hi i fins i tot buidar el pap sobre la filla de la infanta Elena, però va exigir una fortuna i li van dir "no". Veurem si lo barato sale caro i si no es penediran de no haver anat més forts. De moment, l'estrena ha estat discreta: 15'6% a Espanya, 9'3% a Catalunya. Discreta tirant a dolenta: en una altra època aquests números feien ferum a cadàver televisiu. 

Jorge Javier Vázquez plató Supervivientes Telecinco
Jorge Javier Vázquez al plató de 'Supervivientes' / Telecinco

El càsting de 'Supervivientes', fluix. Desconeguts i velles glòries gastades, com Adara Molinero

Qui han portat a Hondures, doncs? Una barreja de personatges suposadament tan famosos com desconeguts i algunes velles glòries de l'univers telecinquero. El primer grup és un calaix de sastre on hi ha mares de, fills de, nebots de, dos ex de la 'Isla de las Tentaciones', un paparazzi que segur que s'entén bé amb Jordi Martín i una de les supernoves del 'Deluxe', Patricia Donoso. Fins i tot hi ha algú que encara no sabem d'on ha sortit, però vaja. Al segon team, tres noms principals: Raquel Mosquera, Asraf Beno i Adara Molinero. Sí, l'Adara és una vella glòria malgrat la seva joventut, com li passa a l'Asraf. La tenim molt vista i, sobretot, hem patit els seus crits i numerets des de que el món és món. Ha participat a tants realities que hem perdut el nord. Fins i tot quan no ho feia en primera persona la tenien a plató defensant un altre concursant. Bé, era la seva mare, clar. Elena Rodríguez. Una dona que ens va deixar un dels grans moments de la televisió, amb la seva ignorància supina en temes bàsics de cultura general. La del "güeso", "Beladqued" i "la RAE es la Real Academia de la Radio". 

Elena Beladqued
Elena Rodríguez, mare d'Adara Molinero / Telecinco
Adara Molinero con Jorge Javier Vázquez Supervivientes Telecinco
Adara Molinero parla amb Jorge Javier Vázquez a 'Supervivientes' / Telecinco

La maleta d'Adara per passar 3 mesos de supervivència provoca repugnància

Ara és la filla la que és al Carib i ho té tot preparat per començar amb les seves trames basades en romanços, malos rollos i una repetició interminable de rialles histriòniques i de dues paraules: "Qué fuerte". Però el que és molt més fort que tot el que pugui fer durant les properes setmanes és saber, a través del seu propi testimoni, el contingut de la seva maleta. Fot fàstic, la veritat. Potser pequem d'escrupolosos i de primmirats, però fotre el camp de casa sense saber quan tornaràs i no dur roba interior ho és. Que sí, que passarà molt de temps en biquini, i que l'equipatge és limitat. Per això explica a 'Pronto' que s'ha dut molts vestits de bany, com si això ho compensés. Si volen entrem en detalls, però ni són hores ni tenim l'estómac per qüestions escatològiques. Només direm una cosa: la roba interior és roba interior. I la roba de bany, roba de bany. S'entén ràpid, oi?

Adara Molinero cara de susto Supervivientes Telecinco
Adara Molinero comença el xou / Telecinco

Es vanta de brutejar, però algun dia un dels seus biquinis caminarà sol per la platja. Com un cranc.