La Casa Reial conviu amb una amenaça constant: que els seus exmembres més il·lustres buidin el pap i els deixin amb les vergonyes a l'aire. Corinna Larsen és el màxima exponent: l'examant de Joan Carles ha destruït la reputació de l'emèrit amb el seu testimoni demolidor i riquíssim en detalls tèrbols. A l'alemanya no l'han pogut aturar de cap de les maneres, cosa que estan intentant evitar, per exemple, amb Iñaki Urdangarin. L'ex de la infanta Cristina està fent el braguetazo del segle amb el seu divorci: les exigències són astronòmiques, ja parlen de 25.000 euros al mes i una indemnització milionària. És això o acceptar ofertes d'editorials, disposades a publicar-li unes memòries corrosives. Té la paella pel mànec. I Zarzuela paga traïdors, sobretot perquè els diners els hi cauen del cel.

El que no s'esperava la institució monàrquica, però, és que un altre personatge vinculat a la família amenacés la seva estabilitat amb un escàndol majúscul: portar a televisió i al prime time la vida, poca obra i moltes misèries de Victoria Federica. Per si no tenien prou amb el circ de Froilán, ara dues tasses d'un brou amarg i purgant. Porqueria a dojo, però això sí: a preu d'or. El temptat ha estat Jorge Bárcenas, l'última parella coneguda de la presumpta influencer i vividora de manual, la Vic. L'oferta, de Mediaset, que volia convertir el discjòquei en un dels concursants de 'Supervivientes'. Fer-lo passar calor, gana, fred, soledat, cansament... i doblegar-lo perquè se n'anés de la llengua. La bomba.

Felipe mala cara GTRES
Felip tremola / GTRES
Infanta Elena sombrero GTRES
La infanta Elena, també / GTRES

Els Borbons i la televisió, una relació delicada

La tele és un guilty pleasure de la reialesa espanyola. Fan veure que la detesten, però la consumeixen sense descans. Felip talla caps quan alguna cosa no li agrada; Joan Carles no es perd res des d'Abu Dhabi i si cal truca al programa de Susanna Griso; Letícia i Sonsoles Ónega són inseparables, i la pròpia Victoria Federica té molts amics de 'La Isla de las Tentaciones', i li han ofert participar a 'El Desafío' d'Antena 3. Però vaja, en general intenten mantenir-se a l'ombra, controlant però sense exposar-se gaire. Prova d'això és el que fa habitualment Mediaset amb l'univers royal als seus realities: quan fitxen algú acostuma a ser un personatge inofensiu, que parla d'oïdes, sense coneixement directe del que passa de portes endins. Ignacio de Borbón, el model i nebot llunyà del rei d'Espanya, va anar a 'Supervivientes'. Juan Alfonso Milán, un cosí bastard del mateix Felip, a 'Pesadilla en el Paraíso'. Blanca de Borbón, filla de Leandro, un altre descendent bastard d'Alfons XIII, va participar a 'Acorralados'. Poca xixa. Res comparable al joc que podria donar l'ex indignat de Victoria Federica a Hondures. 

Bronca Ignacio de Borbón y Alejandro Supervivientes Telecinco
Ignacio de Borbón a 'Supervivientes' / Telecinco
Juan Alfonso Milán primo Felipe VI @juan milan
Juan Alfonso Milán / @juan_milan
blanca de borbon
Blanca de Borbón a 'Acorralados' / Telecinco

Jorge Bárcenas, ex de Victoria Federica, a punt de convertir-se en el fitxatge bomba de 'Supervivientes'

La revista Lecturas informa de les negociacions del grup audiovisual dirigit per Borja Prado amb Bárcenas. El noi estava entusiasmat amb la idea de llançar-se en helicòpter al programa de Jorge Javier Vázquez i posar Espanya cap per avall. Ha mantingut tres reunions amb la productora, que el tractava com si fos Isabel Pantoja, un VIP de campanetes. Diuen que fins i tot va pactar tot allò que destaparia sobre Victoria Federica​, tot ben lligat. Només quedava un tema per solucionar: els diners. En Jorge volia fer el seu Urdangarin personal, però malauradament s'ha passat amb el preu. Demanava el doble del que li oferia la cadena, sempre generosa amb les seves estrelles. Facin càlculs: les primeres espases tenen un sou setmanal de 30.000€. Multipliquin això per dos. Inassumible, de moment. Total, que en Jorge es queda a Madrid. I Zarzuela respira.

Victoria Federica de bares con su novio Jorge Bárcenas GTRES
Victoria Federica de bars amb Jorge Bárcenas / GTRES

Que no hagi fructificat la cosa no vol dir que no ho faci en el futur. Bárcenas ja té la creu de sospitós. Acabarà reclamant el seu impost de silenci?