Aquesta setmana dues icones catalanes han fet 51 anys: Xavi Coral i Pep Guardiola. Tots dos calbs i amb èxit. El cas de l'entrenador del Manchester City s'estudiarà a les escoles de futbol però també a les escoles de periodisme: tot en ell interessa.

La seva família la formen el míster més enyorat del Barça, la seva parella, Cristina Serra, i tres fills, Maria, Màrius i la menor, Valentina. Excepte la filla gran, la resta defuig Instagram i les xarxes, així que les felicitacions per l'aniversari s'han quedat en la privadesa. La discreció dels Guardiola té una explicació: el popular és ell. Però hi va haver un temps en què ella era molt popular.

Cristina Serra era actriu en una sèrie juvenil que va marcar una generació, els que eren adolescents ara fa 25 anys: El joc de viure.

guardiola cristina serra GTRES

Els Guardiola de catifa vermella, GTRES

La sèrie era diària, de vespres, i està sencera al web de TV3 on es pot recuperar. Una trama senzilla durant un centenar de capítols: un pis d'estudiants compartit, amb amors, desamors, feines precàries i professors embolicats amb alumnes. D'aquell elenc no tots han seguit fent carrera, però el personatge més recordat és el de Cristina Serra.

Els guionistes no s'hi van pensar gaire pel nom del personatge de la Cristina Serra, li van posar el mateix. Aquesta era la Cristina d'El joc de viure:

cristina serra el joc de viure 1997 TV3

peto

juli fabregas tv3

Juli Fàbregas i Cristina Serra, TV3

Aquesta era una escena cabdal, dos dels protagonistes s'emboliquen per primer cop. Ell és en Juli Fàbregas, que després ha aparegut a moltes sèries, com Les de l'hoquei. 25 anys després així són els dos protagonistes:

cristina serra ig

Cristina Serra (a la dreta). Instagram Serra Claret

El repartiment incloïa patums com Jordi Boixaderas, Carme Sansa o Joan Massotkleiner, i joves que han fet carrera com Adrià Collado, Sara Loscos o Pau Durà. Menys sort ha tingut la protagonista principal, Laia Costajussà, inèdita.

Era 1996, l'època que TV3 tenia programació juvenil, amb sèries de producció pròpia. Ara és impensable.

el joc de vciure

EJDV TV3

serra tv3

cristina serra el jov de viure tv3

El joc de viure, anys 1996-97, TV3

Si ara la dona de Pep Guardiola té 48 anys vol dir que feia d'actriu als 22 anys. TV3 s'ha deixat perdre una cara natural, telegènica i propera, i una dicció en català espectacular. Que torni Cristina Serra.

-----

Cristina Serra, mare de la Maria, en Màrius i la Valentina Guardiola, és co-propietària de l'empresa de moda Serra Claret, amb botigues a Barcelona i Manresa. Una marca d'èxit per una experta en moda. Va començar a TV3 l'any 1993 com a Coordinadora de Vestuari al programa  de Joaquim Maria Puyal Un tomb per la vida.

La seva desimboltura la va fer debutar de presentadora davant les càmeres al programa Per molts anys i el seu pas d'actriu juvenil que va marcar tota una generació.