El tsunami polític està comportant de retruc canvis en el principal grup de comunicació privat del país. El Grup Godó tenia dos problemes i els ha volgut solucionar de cop. Segons ha pogut saber en exclusiva En Blau, Godó ha matat dos pardals d'un tret fitxant Ramon Rovira per dirigir la ràdio i la televisió del grup. La marxa del director de RAC1, Eduard Pujol, a les llistes de JuntsxCat i la pèrdua d'audiència de 8tv requerien alguna mesura urgent. La nova incorporació, que si no sorgeixen problemes d'última hora està pràcticament tancada, suposa la substitució d'un dels màxims executius del Grup Godó, el Director General de Negoci Audiovisual Xavier de Pol, càrrec que haurà exercit durant sis anys i que abandona a petició pròpia i descontent pel desenvolupament del projecte televisiu. El recanvi pot suposar una major coordinació dels dos projectes professionals donada la doble condició de reconegut gestor i de periodista de Rovira.

ramon rovira  TV3

TV3

Rovira era fins ara un dels sotsdirectors generals del Banc de Sabadell i cap de comunicació i relacions institucionals de l'entitat financera dirigida per Josep Oliu. Alguns mitjans descaradament unionistes s'han dedicat aquests darrers mesos a qüestionar la seva tasca posant de relleu les seves suposades simpaties amb l'independentisme. No obstant això, la seva gestió al front de l'entitat financera ha estat sempre allunyada de connotacions polítiques i ha ajudat a preservar la identificació del Sabadell com a un banc català. Rovira va ser company de redacció del president Puigdemont quan feien de periodistes a El Punt de Girona. Durant anys va ser cap de política de TV3 seguint la CiU de Pujol però molts espectadors el recordaran per la seva frase final quan era corresponsal als EUA: "Ramon Rovira, TV3, Washington". Des que va fitxar de dircom del Banc de Sabadell ha sonat periòdicament en les travesses per dirigir TV3. Ara dirigirà l'altra cadena catalana de TV en competició amb Vicent Sanchis.

rovira i sanchis  TV3

TV3

El seu nom ja corria per la redacció de RAC1 des que Eduard Pujol va anunciar que plegava per donar el salt a la política. És un altre dels transcendentals moviments de fitxes per posicionar-se bé cara a la Catalunya post 21-D.