La segona cadena en català del país trontolla. Segons ha pogut saber en exclusiva En Blau, la TV del Grup Godó, 8tv, va acomiadar la directora del canal, Eulàlia Carbonell, divendres passat. Per evitar el buit de poder, aquest dilluns ha anat als estudis d'Esplugues Ramon Rovira. El director audiovisual del Grup Godó, nomenat al novembre, ha reunit tot l'equip de la cadena i de 8 al dia per informar-los que la substitució de la responsable del canal s'ha fet "per motius econòmics". Fonts del canal confirmen a En Blau que també es deu a desavinences entre el nou director audiovisual i la, fins divendres, responsable de 8tv. La situació és delicada. Alfons Arús ha vist reduïda la durada d'Arucitys, com va avançar En Blau, i això podria comportar que s'emportés el seu programa a un altre canal a partir del setembre, quan hagi acabat el contracte que l'uneix, després de 16 anys, a CityTV i ara a 8tv. El periodista va fer evident el seu malestar en directe quan va explicar que per saber les causes del reduït Arucitys "pregunteu als de dalt".

Arus 8tv

8tv

Pitjor és la situació a 8 al dia. D'ençà que Josep Cuní va acabar malament amb 8tv, el nou programa informatiu, que manté el nom que li va posar Cuní, no ha reeixit d'audiència. Ronda el 3%, dècimes amunt o avall, mentre Cuní acostumava a fer més del 7% i era un referent periodístic. La marxa de Laura Rosel a TV3 i el seu èxit a Preguntes freqüents demostra que el problema era a una altra banda. Segons avança en exclusiva En Blau, Jordi Armenteras deixarà de ser el presentador de 8 al dia en les properes dues o tres setmanes. El seu substitut sortirà del mateix Grup Godó. Un dels noms probables és Pol Marsà, que ja era el presentador substitut de Cuní de l'etapa anterior i ara es manté com a editor de directe. L'altra cara de l'equip que podria assumir el repte és Natàlia Torrent, que formava part dels primers anys de RAC1 i, després de passar per la Conselleria d'Interior, treballa a l'edició del programa. Sobre si el substitut podria sortir de les cares televisives de la ràdio del Grup, com Albert Om, les fonts consultades ho desmenteixen categòricament.

armenteras 8 al dia

8tv

Jordi Armenteras va signar el compromís de RAC1 de tornar a l'emissora si el projecte televisiu no reeixia. Podria romandre en la direcció de l'espai televisiu o tornar a la ràdio. Després de 7 mesos presentant 8 al dia acaba el seu periple davant de les càmeres. Algunes fonts sostenen que 8 al dia podria acabar definitivament aquest mes de març, però la nova empenta amb el canvi de presentador permetrà que l'informatiu segueixi fins al juny, que serà quan es prendran les decisions definitives sobre el canal. Perduda la dotació econòmica que pagava la CCMA pel lloguer d'un dels canals de TV del Grup Godó per emetre TV3-HD, les finances no són les millors i Ramon Rovira tractarà de redreçar el rumb. S'instal·larà cada tarda al seu nou despatx de 8tv a Esplugues per decidir què fer amb el segon canal català del país.