Després de sis anys de retirar-se de la gran pantalla, Robert Redford, una llegenda del cinema que va captivar a audiències de tot el món durant dècades, ara gaudeix d'una vida tranquil·la al costat de la seva família al seu ranxo d'Utah. Als seus 87 anys, l'actor, conegut pel seu atractiu i la seva versatilitat en l'actuació, va decidir deixar enrere els rodatges i els llums de Hollywood per buscar la serenitat i la plenitud en la naturalesa.

Per a Redford, Utah és més que només un lloc de residència; és el seu paradís personal. Enclavat entre paisatges desèrtics i majestuoses muntanyes, inclosa la serralada Wasatch amb els seus llacs com el Gran Llac Salat i extensos boscos de frondoses arbredes, el ranxo de Redford ofereix un refugi serè on pot submergir-se en la naturalesa i la pau que tant anhelava. Des que va anunciar el seu retir el 2018, Redford ha trobat una nova manera de vida, allunyat de l'atrafegament i bullícia de la indústria de l'entreteniment.

Robert Redford
Robert Redford

Quan va anunciar el seu retir de la indústria cinematogràfica a l'edat de 81 anys, l'actor va compartir aquestes reflexions: "Porto fent això des dels 21 anys... ja és suficient. Com a actor, ja només penso en la jubilació". Ara gaudeix d'una "existència plena i feliç", segons les seves pròpies paraules durant una entrevista.

El llegat cinematogràfic de Robert Redford: Una empremta inesborrable en la indústria

Robert Redford ja no està immers al món de les càmeres, els guions i els sets de filmació, elements que van definir el seu dia a dia durant sis dècades de dedicació a l'actuació. Durant aquell temps, va deixar una empremta indeleble en el cinema, protagonitzant pel·lícules icòniques i treballant amb alguns dels millors directors i actors de la indústria. Des del seu debut en "War Hunt" fins a la seva participació en clàssics com "Dos homes i un destí" i "El cop", Redford va demostrar el seu talent i la seva capacitat per adaptar-se a una varietat de rols amb mestria.

Encara que Redford va gaudir d'una carrera reeixida com a actor, també va fer incursions en la direcció, rebent elogis i reconeixements pel seu treball|feina en pel·lícules com a "Gent corrent", que li va valer el Oscar a la millor direcció el 1981, un film que també va guanyar el premi a la Millor Pel·lícula. La seva contribució al cinema va ser finalment reconeguda amb un Oscar Honorífic el 2001, honrant el seu impacte durador en la indústria.

Robert Redford
Robert Redford

Un comiat silenciós

Tanmateix, després de dècades en la indústria, Redford va decidir que era hora de deixar enrere els rodatges i gaudir d'una vida més tranquil·la. Va fer la seva última aparició a la pantalla gran a "Avengers: Endgame" el 2019, i des d'aleshores ha mantingut un perfil baix, allunyat dels reflectors de Hollywood. Segons les seves pròpies paraules, no volia que el seu retir es convertís en un esdeveniment mediàtic. "Quan passi, ho faré en silenci, no parlaré del tema, penso que suscita una atenció equivocada", va comentar en una entrevista.

Malgrat la seva absència a la pantalla gran, el llegat de Robert Redford perdura en la memòria dels seus fans i en la història del cinema. La seva contribució al món de l'entreteniment és innegable, i el seu retir marca el final d'una era a Hollywood.