Ser un xef de gran repercussió nacional i internacional no és gens fàcil. Requereix molta responsabilitat per fer sempre les coses bé i per passar moltes hores amb els fogons. Els clients que inverteixen en els seus plats volen veure és ell el que sempre està allà i això implica un gran compromís. Sobretot quan són xefs amb estrelles Michelin. I és que la dona del César, no només deure ser-ho, sinó també semblar-ho. I si no que li preguntin al xef Dani García, que com Jordi Cruztres estrelles Michelin, però ha arribat a haver de vendre el seu cotxe a l'aquesta arruïnat.

L'experimentat xef, als seus 46 anys, és un dels noms destacats de l'àmbit culinari a Espanya i en molts llocs del món. Va començar en això de la cuina als 17 anys. I amb 21 anys ja estava a les ordres de Martín Berasategui després de formar-se a l'Escola d'Hostaleria de Málaga La Cónsula. Corria el 1996.

Ser un xef reconegut no és tan bonic com sembla

Cinc anys després, el 2001, va obtenir els seus primers guardons que reconeixien el seu treball. I el 2021 va trencar les regles després de rebre dues estrelles Michelin de cop al seu restaurant Smoked Room. Una cosa que no havia passat des de 1936.

Dani García
Dani García a  'El Hormiguero'

Però no tot és tan bonic com ho pinten. Ell mateix ho va explicar en una entrevista a 'El Hormiguero' que presenta Pablo Motos. Dani García va explicar tot el que havia hagut de sacrificar i els problemes econòmics que havia patit. I és que mantenir l'alta qualitat a la cuina i el personal necessari per a això implica una altíssima inversió que no es veu retornada.

Dani García va haver de vendre el cotxe per arribar a fi de mes

"El món de l'alta cuina no és com qualsevol àmbit professional", comentava el xef. "La recompensa econòmica no és proporcional a l'esforç, feina o reconeixement que el xef pugui tenir", afegia. "No perquè tinguis més reconeixement o estrelles hi ha una part econòmica darrere, que no té per què donar-te diners," va insistir. "Hi va haver un any i mig o dos en el que no tenia ni cotxe perquè no arribàvem", va revelar Dani García.

Tant era així que, després d'aconseguir la seva tercera estrella Michelin va tancar el Dani García Restaurante situat a Marbella, Màlaga. I va apuntar que si tornava a l'alta cuina seria en "una cosa petita on no hi sigui el meu nom".