La intensitat d'aquestes jornades post-sentència del Procés és molt evident en dos fronts ben diferenciats. Un el tenim als carrers de Catalunya, amb milers de ciutadans expressant el seu rebuig a l'atropellament d'unes condemnes desproporcionades i injustes. L'altre és a les llars de Catalunya, on milers de persones més s'enganxen a TV3​ per seguir via televisió l'actualitat que deriva de tot aquest malestar. Una vegada més, la cadena pública ha obtingut impressionants dades d'audiència i lidera el consum televisiu a casa nostra, amb un 29,1% de share global entre TV3 i el Canal 324. Milions d'espectadors que no perden detall del que està passant en directe, però que també miren enrere gràcies a la proposta del Sense Ficció, amb el documental '1-O, cas obert', que va obtenir un èxit brutal: 644.000 persones i un 26'9% es van enganxar a l'anàlisi i el record d'aquells dies decisius.

L'emissió d'aquest reportatge produït per El Nacional.cat i DIO-Magnolia es va fer esperar degut a les mobilitzacions de dimarts nit: el Telenotícies Vespre va haver d'ampliar la seva emissió degut a les càrregues policials i els enfrontaments que s'estaven produint a diferents ciutats de Catalunya. Cruanyes va tornar a fer una audiència històrica, com la jornada anterior, i l'audiència es va quedar enganxada al televisor per sentir les paraules del MHP Carles Puigdemont, Marta Rovira, Toni Comín, Xavier García Albiol o Santi Vila, només alguns dels grans testimonis que articulaven el documental. La peça va arribar a contactar amb 1.150.000 espectadors durant els 55 minuts d'una emissió reveladora i en molts ocasions, emocionant.

1 O cas obert Carles Puigdemont TV3

'1-O cas obert' Carles Puigdemont TV3

1 O cas obert GC  TV3

'1-O cas obert' Guàrdia Civil TV3

1 O cas obert Millo TV3

'1-O cas obert' Enric Millo TV3

Un treball periodístic i audiovisual que, 2 anys després, ha volgut posar llum a molts dels interrogants que ens va deixar aquella jornada històrica. Alguns van quedar perfectament respostes. D'altres, només exposats, a l'espera d'una resposta versemblant per part de les autoritats espanyoles. En tot cas, el que queda clar és que Catalunya vol saber la veritat. Ni 'GH', ni res. I ho van demostrar no tocant el comandament de la tele.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat